Kevin Meyfroid nieuwe uitbater Deerlijkse dagbladwinkel ‘Bib’

Kevin Meyfroid wordt nieuwe uitbater van de Bib. © MVD
Redactie KW

Over een paar weken wordt Kevin Meyfroid (36) het nieuwe gezicht in de dagbladwinkel ‘Bib’ in de Hoogstraat. Hij ruilt hiervoor zijn job als timmerman-interieurbouwer in.

Kevin is een rasechte Deerlijkenaar met zijn roots op de Vogelwijk. “Het was mijn moeder Claire die eind vorig jaar te weten kwam dat Dieter en Heidi hun winkel wilden overlaten. Dieter heeft de zaak dertig jaar uitgebaat en samen met Heidi en de ploeg medewerkers tot een sterk geheel uitgebouwd”, aldus Kevin, die meteen interesse had om de zaak over te nemen.

“Wat mij het meest aantrekt, is het sociaal contact in een winkel waar veel volk over de vloer komt. Ik stond elf jaar als leraar houtbewerking in VTI’s en was daarna bijna vijf jaar zelfstandig. Negen jaar werkte ik tijdens de weekends in een kraam met kip aan ‘t spit op de markt van Charleroi. Ik deed dit graag en hield al die tijd van het sociale contact. Dit speelde mee om naar de Bib te lonken toen ik vernam dat de zaak over te nemen was. Na de eerste gesprekken verliep het regelen van de overname heel vlot. Wij kenden elkaar en Dieter en Heidi wilden het op relatief korte tijd afwerken. Mijn vroegere woning is verkocht en ik kom hier wonen.”

Zelfde concept

Het concept van de winkel blijft ongewijzigd. De naam, openingsuren en inrichting blijven. “Een groot gamma van tijdschriften, magazines en kranten, waaronder de Krant van West-Vlaanderen. Verder rookwaren, bureauartikelen, wenskaarten, de Lotto en het gokkantoor. Veel uren werken en bezig zijn, wordt mijn opdracht, maar dat schrikt mij niet af”, laat Kevin nog weten.

Nog een halftijdse hulp voor de drukke momenten en de Bib kan vanaf begin april verder draaien als enige krantenzaak, vlak bij de kerk van het centrum. (MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier