Kevin en Romina vormen al vijf jaar muzikaal duo

Romina Debaerdemaecker en Kevin Winant. (foto LC) © @Luc Cassiman
Paul Bruneel

Kevin Winant (34) en Romina Debaerdemaecker (28) zijn niet enkel op het podium een onafscheidelijk zangduo, ook in het echte leven zijn ze een koppel. Ze leerden elkaar twaalf jaar geleden kennen, stapten drie jaar later in het huwelijksbootje en vormen nu al vijf jaar een muzikaal duo.

Ook voor Kevin en Romina betekende de coronapandemie een streep door de rekening, maar ze zijn van plan om van 2022 een echt jubileumjaar te maken. Valentijn vieren ze niet groots, maar dit jaar was er wel een heel speciaal tintje. “Valentijn is uiteraard altijd leuk, maar wij maken er geen groot feest van of gaan ook niet de romantische zielen uithangen in Parijs of zo”, lacht Romina. “We geven wel leuke geschenkjes aan elkaar en er zal wel iets speciaal op het menu komen, maar voor de rest blijft het gewoontjes. Alhoewel, we hebben onze valentijn al deze week beleefd. Afgelopen maandag traden we voor het eerst op in zaal Ter Velde in Aartrijke en laat dat nu juist de zaak zijn waar ons huwelijksfeest plaatsvond. Het deed wel iets om er terug te komen en het is een romantisch optreden geworden.”

Nieuwe single

Muziek speelt uiteraard een belangrijke rol in het leven van Kevin en Romina .“Eigenlijk dateert ons eerste duo-optreden van november 2016”, begint Romina haar verhaal, “maar door de coronaperiode hebben wij besloten om van 2022 ons jubileumjaar te maken. We zitten boordevol plannen en we hopen dat we deze ook allemaal kunnen realiseren. We voorzien een nieuwe single, onze agenda raakt opnieuw goed gevuld en we hopen een paar eigen shows te kunnen organiseren, onder meer in Bistrant Villa Nova in Middelkerke. Alles zal natuurlijk afhangen van hoe het hele coronagebeuren evolueert.”

Vullen elkaar aan

Kevin is eigenlijk de aanleiding van het duo, want toen Romina hem leerde kennen, was hij al een tijdlang bezig in de showwereld. “Kevin zingt al meer dan 20 jaar en ik heb mijn eerste stappen op een podium gezet tijdens onze Artiestendag in 2015. Ik wist helemaal niet of ik echt wel kon zingen, maar dat bleek in de smaak te vallen en ik heb dan ook mijn eerste solosingle opgenomen. Een jaar later zijn we echt als duo van start gegaan.”

Kevin en Romina worden wel eens vergeleken met andere duo’s, maar dat is niet hun bedoeling. “Een echt genre hanteren wij niet, we zingen wat we zelf fijn vinden en uiteraard houden we ook rekening met wat ons publiek graag hoort. Tijdens optredens brengen wij uiteraard heel wat duetten, maar elk afzonderlijk zingen we ook nog nummers. Ikzelf dweep met het Franse chanson en zing graag nummers van Edith Piaf, Mireille Mathieu of Jeane Manson om er maar enkele te noemen, Kevin zorgt steevast voor de nodige ambiance. Hij brengt onder meer nummers van De Romeo’s, Willy Sommers of Yves Segers. We hebben elk ons eigen genre en hiermee vullen we elkaar ook goed aan en slagen we erin om voor elk wat wils te brengen. Wij zijn van plan om als duo verder te gaan, maar dat sluit niet uit dat we ook afzonderlijk te boeken zijn als dat nodig blijkt” besluit Romina.

Wie Kevin en Romina wil boeken kan dat via mail kevin.romina@live.be of telefonisch via 0498 35 25 01.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.