De feestveertiendaagse van de Sint-Godelievekermis kent dit jaar een voorafje met het Provinciaal Ruitertornooi op zondag 1 juli. De eigenlijke kermis wordt, na een jaar afwezigheid, opnieuw officieel geopend op vrijdag 6 juli en ook de kleur- en tekenwedstrijd voor de lagere schoolkinderen staat die dag weer op het programma. De kermismensen doen hun duit in het feestzakje met een half uur gratis kermis.

Vorig jaar werd de Dag van het Kind met de kinderstoet verplaatst van maandag naar zaterdag en dat concept werd dit jaar behouden. Op zaterdag 7 juli trekt voor de veertigste maal de kinderstoet door de centrumstraten. Voor deze jubileumeditie werd wat dieper in de geldbeugel getast, waardoor de dag afgesloten wordt met een optreden van de Ketnetband.

Op zondag 8 juli is er in de voormiddag het aperitiefconcert van de fanfare op de vernieuwde site van de oude jongensschool in de Eikeldreef en s' namiddags gaat dan reeds voor de achtste maal de Zotte Sneukeltocht door. Op zaterdagavond 14 juli mag iedereen weer zijn zotste pakjes uithalen voor de ludieke loopwedstrijd de Zotte Zeven op een ingekort parcours. De dag wordt afgesloten met een optreden van de band Level Six. Op zondag 16 juli warmen de Vlaamse artiesten de mensen al wat op met Family Radio om dan op maandag 17 juli alle remmen los te gooien op Zotte Maandag. Deken Chris Schelstraete, zijn vrouw Mieke en de rest van zijn familie kijken nu al uit naar het feestgedruis, in het charmante gezelschap van eregenodigde Isabelle A.

(JG)