Kersverse stadsband speelt de pannen van het dak op personeelsfeest in Veurne

De zevenkoppige stadsband The Finest zorgde vrijdagavond voor een primeur. © MVP
Redactie KW

De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor het Veurnse stadspersoneel startte alvast met een primeur: het debuutoptreden van de zevenkoppige stadsband The Finest! Daarmee is Veurne de allereerste Vlaamse stad met een eigen stadsband!

De medewerkers van Stad Veurne zorgden vrijdagavond voor dé verrassing op het jaarlijkse personeelsfeest. Het idee groeide toen Björn Pollentier, centrumleider van De Zonnebloem en communicatieambtenaar Tom Van Rompaey ontdekten dat ze allebei een passie hebben voor muziek en ze voor de lol een jamsessie hielden.

Met hun jeugdige enthousiasme overtuigden ze ook Michel Staudinger (ICT), Siebren Sevenois (begeleider buitenschoolse kinderopvang Benjamien), Peter Debeir (beleidsmedewerker Leven en Welzijn), Stephanie Pauwels (Visit Veurne) en Adriaan Van Elslander (Jeugddienst) om de allereerste Vlaamse stadsband uit de grond te stampen.

Stiekem oefenden ze wekenlang om het stadsbestuur en alle medewerkers van hun sokken te blazen op het podium van Furnevent. Met een aanstekelijk repertoire van toppers uit de sixties tot vandaag zorgden ze meteen voor de juiste sfeer. De avond kon niet meer stuk, en zeker niet voor alle medewerkers die in de bloemetjes werden gezet voor hun jarenlange inzet of die eindelijk van hun welverdiende pensioen mogen genieten.

(MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier