Kerstsfeer slaat nu al toe in Bredene

Dennis Pluy is al in de sfeer © MF
Redactie KW

Kerstmis ligt nog meer dan negen maanden van ons, maar Dennis Pluy is al volop in de sfeer

In 2009 kocht Dennis Pluy zijn huis in de Prinses Elisabethlaan 53, waarmee hij de jongste jaren uitpakt als Kersthuis Bredene. “De totale investering enkel aan verlichting voor binnen en buiten ligt vandaag op zo’n 5.000 euro, randapparatuur en toebehoren niet meegerekend. Het totaal aantal ledlampen voor de binnen- en buitenverlichting schommelt tussen 21.000 en 21.500 ledlampjes”, zegt Dennis Pluy.

“Van 2009 tot 2014 was er enkel buitenverlichting. Dit jaar organiseerde ik voor de twee keer een ‘in&out’ waarbij je vrijblijvend kan binnenstappen. De muziekgestuurde verlichting was dagelijks te bewonderen tussen 16.30 en 21 uur en de muziek speelde af via een luidspreker in de gang of was ook te ontvangen op de 94,0 FM-band van elke autoradio in een straal van 100 meter rond het huis”, gaat Dennis verder.

Zaterdag opendeurdag

“Vorig jaar klokten we af op ruim 900 bezoekers. Intussen denk ik volop na over de editie van komende winter. Heb je interesse in de technische kant van Kersthuis Bredene? Iedereen die wil kan op zaterdag 25 maart zijn kennis komen verrijken en de nodige vragen stellen om je kerstverlichting naar een hoger niveau te brengen. De hele dag door staat de deur open voor alle leergierige vragen. Iedereen is welkom tussen 13 en 21 uur voor informatie en uitleg over de gebruikte materialen, de achterkant van alle gemaakte onderdelen, de gebruikte stuurkaarten, de opbouw van het computernetwerk, de gebruikte software en protocols… Kortom alles wat Kersthuis Bredene maakt tot wat het is, maar dan zonder de kerstbomen”, lacht de eigenaar. “Inschrijven is niet nodig, mijn deur staat open”, aldus nog Dennis Pluy.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier