Kerstmuziek van eigen bodem in de centrumstraten van Roeselare

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Geen kerst-, eindejaars- en nieuwjaarsconcerten door de Roeselaarse koren en harmonieën eind 2020 en begin 2021, dat laat Covid-19 niet toe. De stad wil hen ondersteunen door hun muziek door de centrumstraten te laten klinken tijdens de kerstvakantie.

“Op onze oproep naar opnames van eerdere concerten met kerstmuziek werd heel enthousiast gereageerd. Uiteraard beschikt niet elk Roeselaars koor of harmonie hierover, maar de oogst was groot”, vertelt burgemeester Kris Declercq.

De hele kerstvakantie lang, van zaterdag 19 december t.e.m. zondag 3 januari 2021, kunnen bezoekers dan ook elke dag van 14 tot 15 uur genieten van kerstmuziek van eigen bodem in de centrumstraten.

Van maandag t.e.m. zaterdag hoor je door de luidsprekers een kerstmix, gebracht door (in willekeurige volgorde) het Koninklijk Sint-Jozefskoor, Laudato Si’, de Koninklijke Harmonie De Verbroedering Beveren, de Koninklijke Stadsharmonie Roeselare i.s.m. Vox Musica, het Koninklijk Heilig-Hartkoor i.s.m. het Roeselaars Kamerkoor, Cantate Domino, de Koninklijke Harmonie Het Gildemuziek Roeselare vzw, Onze-Lieve-Vrouwekoor Jubilate en kinderkoor Do-re-mitjes.

Klassiekers als ‘Adeste Fideles’ en ‘Nu zijt wellekome’ ontbreken uiteraard niet, maar er weerklinken ook Franse, Engelse en Duitse kerstliederen. Of wat dacht je van het Spaanse ‘Feliz Navidad’ (Zalig Kerstfeest) in een harmoniejasje? Ook de muzikale hoogtepunten van Disney’s Frozen passeren de revue.

Op de drie zondagen van de kerstvakantie weerklinkt live muziek door de centrumstraten. Dan zorgen stadsbeiaardier Koen Cosaert en adjunct-beiaardier Wim Berteloot van 14 tot 15 uur voor sfeervolle kerstmuziek vanop de beiaard.

Radio Bingo

Geniet je liever van kerstmuziek vanuit je zetel? Nestel je dan bij je radio en stem af op Radio Bingo, 97.4 FM. Tot en met zondag 3 januari 2021 is Radio Bingo opnieuw Winterradio Bingo, met gezellige kerstmuziek en echte partyklassiekers om de laatste dagen van 2020 te vieren.

Ook hier zijn de Roeselaarse koren en harmonieën te beluisteren, van maandag t.e.m. vrijdag tijdens de kerstvakantie van 14 tot 15 uur. Elk kerstnummer wordt er bovendien aangekondigd.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier