Kerstmarkt Roeselare nu ook officieel geopend

De kerstmarkt is nu ook officieel geopend, allen daarheen! © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De kerstmarkt in Roeselare is officieel geopend! Tot zondag 5 januari kan je schaatsen op de ijspiste of iets drinken aan de vele kraampjes.

Eigenlijk is de kerstmarkt al sinds vorige week geopend, maar het was pas na het vertrekt van Sinterklaas richting het warmere Spanje dat de kerstmarkt officieel geopend werd. Dat gebeurde op het Stationsplein, de nieuwe hotspot binnen het kerstgebeuren. De chalets die tot vorig jaar op de Grote Markt stonden, kregen nu daar een plaatsje en dat leverde al enkele gezellige avonden op.

Naast de kramen is er een podium waar er verschillende optredens worden georganiseerd, je kan er een heus kerstverhaal lezen of poseren bij de vele sfeervolle lichtjes. De hele stad is overigens versierd met tienduizenden lichtjes, ook in de Nonnenstraat die helemaal overdekt werd.

De ijspiste op de Grote Markt is nog een stuk groter dan vorig jaar.

Uiteraard kun je ook uitgebreid kerstshoppen, zeker in het weekend. Op zondag 15 en zondag 22 december zijn de winkels ook open op zondag. Dan is er ook kerstmarkt voor goede doelen in de Zuidstraat, traditioneel een heel drukke kerstmarkt.

Het hoogtepunt wordt wellicht de Nostalgie Christmas Parade op 26 december, de parade doet opnieuw de hele stad aan. Vorig jaar daagden er enkele tienduizenden toeschouwers op.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier