De Rumbeekse kerstmarkt vindt dit jaar op zaterdag 22 december plaats vanaf 16 uur in het centrum van Rumbeke. De organisatie ligt in handen van de ROM, dat is de middenstandsbeweging voor Rumbeke, Oekene en Beitem, maar eigenlijk heeft zowat elke vereniging uit Rumbeke een aandeel in het welslagen van het evenement. Iedere Rumbeekse vereniging die dat wil, kan met een standje op de kerstmarkt staan en er iets lekkers aanprijzen. Ook de scholen doen graag hun duit in het zakje. Iedere vereniging of organisatie heeft een eigen aanhang waardoor het telkens koppen lopen is.

Overdekt

Een andere succesfactor is het feit dat de kerstmarkt volledig overdekt is. Dat is zo sinds de eerste editie toen regen roet in het eten dreigde te gooien. Door inderhaast tal van tenten aan te rukken werd het alsnog een succes. Sindsdien is het merendeel van de kerstmarkt overdekt, waardoor je in optimale omstandigheden van een hapje en een drankje kan genieten. Dit jaar is de kerstmarkt groter dan ooit. Vorig jaar werd voor het eerst ook de zone voor de kerk ingepalmd en ook in de kerk was er een programma. Toen al was een deel van de straat verkeersvrij.

Verkeersvrij

"Dit jaar gaan we nog een stapje verder", vertelt Johan Desmet die er mee voor zorgt dat alles in goede banen loopt. "We nemen een nog groter stuk van het Kerkplein in. De kramen zullen nu ook voor een stuk op straat staan langs de kant van Taptoe, dat was nog niet het geval. Daardoor is de kerstmarkt dus groter dan ooit. Vorig jaar was het ondanks de uitbreiding nog steeds drummen en nu hopen we nog meer comfort te creëren."

De verenigingen zorgen zelf voor heel wat sfeer, daarnaast is er ook nog randanimatie door de Koninklijke Harmonie St.-Cecilia. De deelnemende verenigingen zijn: Chiro, KSA, Scouts, KLJ, TC Rumbeke, BS De Verrekijker, Ouderraad SBS De Vlieger, ROM, Harmonie St.-Cecilia, KSV Rumbeke, De Kwadetrappers, 't Souffleurke, BS Windekind, Pietevissers Rumbeke, Voetbal Geelzwart Tube, Rugby RSL, Schuttersgilde Sint-Joris en Open Kerk Sint-Petrus en Paulus.

Afspraak op zaterdag 22 december vanaf 16 uur op het Kerkplein in Rumbeke.

De Rumbeekse kerstmarkt vindt dit jaar op zaterdag 22 december plaats vanaf 16 uur in het centrum van Rumbeke. De organisatie ligt in handen van de ROM, dat is de middenstandsbeweging voor Rumbeke, Oekene en Beitem, maar eigenlijk heeft zowat elke vereniging uit Rumbeke een aandeel in het welslagen van het evenement. Iedere Rumbeekse vereniging die dat wil, kan met een standje op de kerstmarkt staan en er iets lekkers aanprijzen. Ook de scholen doen graag hun duit in het zakje. Iedere vereniging of organisatie heeft een eigen aanhang waardoor het telkens koppen lopen is.Een andere succesfactor is het feit dat de kerstmarkt volledig overdekt is. Dat is zo sinds de eerste editie toen regen roet in het eten dreigde te gooien. Door inderhaast tal van tenten aan te rukken werd het alsnog een succes. Sindsdien is het merendeel van de kerstmarkt overdekt, waardoor je in optimale omstandigheden van een hapje en een drankje kan genieten. Dit jaar is de kerstmarkt groter dan ooit. Vorig jaar werd voor het eerst ook de zone voor de kerk ingepalmd en ook in de kerk was er een programma. Toen al was een deel van de straat verkeersvrij."Dit jaar gaan we nog een stapje verder", vertelt Johan Desmet die er mee voor zorgt dat alles in goede banen loopt. "We nemen een nog groter stuk van het Kerkplein in. De kramen zullen nu ook voor een stuk op straat staan langs de kant van Taptoe, dat was nog niet het geval. Daardoor is de kerstmarkt dus groter dan ooit. Vorig jaar was het ondanks de uitbreiding nog steeds drummen en nu hopen we nog meer comfort te creëren."De verenigingen zorgen zelf voor heel wat sfeer, daarnaast is er ook nog randanimatie door de Koninklijke Harmonie St.-Cecilia. De deelnemende verenigingen zijn: Chiro, KSA, Scouts, KLJ, TC Rumbeke, BS De Verrekijker, Ouderraad SBS De Vlieger, ROM, Harmonie St.-Cecilia, KSV Rumbeke, De Kwadetrappers, 't Souffleurke, BS Windekind, Pietevissers Rumbeke, Voetbal Geelzwart Tube, Rugby RSL, Schuttersgilde Sint-Joris en Open Kerk Sint-Petrus en Paulus.