Kerstmarkt bij KSA Elverdinge voor goede doel

Op de foto poseren de leiders van de KSA tijdens de opbouw van de kerststandjes. We herkennen achteraan v.l.n.r. Emma Pattyn, Wiard Vanacker, Bart Seghers en vooraan Roel Lefever, Emma Durant en Enrique Develter. (foto RLa)
Redactie KW

KSA Elverdinge organiseert op zaterdag 14 december in het kader van de Warmste Week van Studio Brussel opnieuw een kerstmarkt op de koer van hun lokaal langs de Boezingestraat. De opbrengst gaat voor deze editie naar het Centrum ter Preventie van Zelfdoding.

“In 2017 organiseerden we onze eerste kerstmarkt ten voordele van Make a Wish. Dit jaar hebben we gekozen om het Centrum ter Preventie van Zelfdoding te steunen”, vertelt leider Enrique Develter. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding is een vzw met als basisdoelstelling het voorkomen van zelfdoding. Het werkt vanuit drie diensten: de Zelfmoordlijn 1813, de Vormingsdienst en de Studiedienst.

“Het is een bewuste keuze om een minder gekend goed doel te steunen”, gaat Enrique verder. “We blijven het belangrijk vinden dat we onze jongeren motiveren om zich in te zetten voor een goed doel. Jongeren worden regelmatig geconfronteerd met psychische problemen die aanleiding zouden kunnen geven om eruit te stappen. Het is belangrijk dat onze jongeren en iedereen die het moeilijk heeft dit centrum leren kennen. Het centrum redt levens en voorkomt pogingen. 35% van de zelfdodingen en pogingen tot worden vermeden na een oproep.”

“We bouwen zelf de standjes voor de kerstmarkt op met houten palletten, waar verschillende versnaperingen voor jong en oud, zoetigheden, drankjes, en verrassingen te koop zullen aanbieden. Je zult je kunnen verwarmen met braadworsten, warme of winterse drankjes en ook de jeneverbar wordt weer een topper. Het trommelkorps Sint-Cecilia zorgt voor de nodige sfeer en ook onze eigen leden doen een inspanning. De SIM’s, onze 14-15-jarigen, hebben bokalen gevuld met ingrediënten om zelf aan de slag te gaan om koekjes te bakken, ideaal voor het eindejaar. Onze jongste leden zorgen met dans, toneel en muziek voor de nodige intermezzo’s. Iedereen is welkom op zaterdag 14 december vanaf 18 uur op de koer van onze vereniging langs de Boezingestraat”, vult Emma Durant aan.

(RLa)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier