Kerstmagie in het kasteel du Parc voorgesteld

Een aantal kinderen van de Vrije school De Vlam werden al ondergedompeld in de wereld van Kerstmagie. © EG
Redactie KW

In het kasteel du Parc in Vlamertinge werd de preview van ‘Het Magische Sprookjesboek’ aan een aantal kinderen van de Vrije school De Vlam en enkele volwassenen voorgesteld. De theaterwandeling in het 19de-eeuws pand vindt plaats vanaf 7 tot en met 23 december.

De rode draad doorheen de theaterwandeling is een kerstverhaal bedacht door Luc Stevens en het team achter Historalia. Dit jaar wordt ‘Het Magische Sprookjesboek’ opgevoerd, een prachtig en meeslepend verhaal op kindermaat. De regie is in handen van Piet Lesage en Cathérine Lamaire is coördinator van Kerstmagie Vlamertinge.

Kerstfiguren

Vorig jaar stelde graaf du Parc voor de eerste keer zijn kasteel open voor de opvoering van Kerstmagie. Er kwamen toen ongeveer 7.000 toeschouwers naar de verschillende kamers van het kasteel. Dit jaar komen een aantal andere locaties aan de beurt. “Wie deelneemt aan deze theaterwandeling doorheen dit kasteel, komt gedurende een uurtje in een unieke wereld terecht”, vertelt regisseur Piet Lesage. “De kamers van het kasteel zijn voorzien van betoverende decoraties en worden tijdelijk bewoond door enkele kerstfiguren. Aan de hand van een zelfgeschreven verhaal ontdekken de toeschouwers de verschillende kamers van het kasteel. Vlamertinge is één van de kastelen waarin een theaterwandeling wordt gebracht”, besluit Piet Lesage.

Magische Sprookjesboek

“Dit jaar brengen we ‘Het Magische Sprookjesboek’, een prachtig en meeslepend verhaal op kindermaat. Ken jij de klassieke sprookjes nog? In de Elfenschool van de Kerstman is iedereen in de weer. Sprookjesschrijvers gaan aan de slag, de inpakkamer staat al in rep en roer. De Kerstpiraat is daar echter niet mee akkoord. Hij haalt de hele sprookjeswereld door elkaar. Kinderen en volwassenen beleven samen met de kerstelfjes een spannende zoektocht doorheen het kerstkasteel en kunnen meezoeken naar het magische sprookjesboek“, aldus Piet Lesage.

Tickets zijn beschikbaar via kerstmagie.be. De prijs bedraagt 14,95 euro per persoon. Kinderen tot en met vier jaar mogen het kasteel gratig ontdekken. Speeldata zijn 7, 8, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 en 23 december. Elke dag zijn er tien tot vijfentwintig voorstelling die beginnen om 17 uur. Adres: Kasteel du Parc, Hospitaalstraat 28 Vlamertinge.

(EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.