‘Kersthuisje’ nu al in het teken van de zorg

Senne Debaene en Cindy Declercq uit de Mandellaan versierden hun huis in het teken van de zorg. © foto SBR
Redactie KW

Door veel gemeentebesturen werd een oproep gedaan om het kerstgerief nu al naar boven te halen om toch iets lichtgevend te hebben in deze donkere coronatijd.

Dat sloeg duidelijk niet in dovemansoren bij het Roeselaars gezin van Senne Debaene en Cindy Declercq uit de Mandellaan, die al jaren ‘het kersthuisje’ hebben. De voorbije dagen was het koppel stevig in de weer en het resultaat is vanaf zondag zichtbaar.

“Het is voorlopig voor de mensen van de zorg en de vele slachtoffers van het vies beestje dat we ons kersthuisje nu al versiert hebben”, opent Senne. “Ons motto is #oaltegoare-sterk. Normaal is het eigenlijk maar net na de komst van de Sint dat we starten met de lichtjes maar we hebben ze nu speciaal aangestoken of toch een deel ervan om alle mensen te steunen in deze tijden.”

Als je in de buurt van het kersthuisje in de Mandellaan bent, kan je via 95.5 FM ook terug muziek beluisteren net als aan de voordeur. “Voorlopig speelt er een speciaal opgenomen programma voor de zorg, vanaf 7 december wijzigt de muziek naar allemaal kerstliederen.”

(SBR – foto SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.