Kersthuis Bredene schenkt 4.692,33 euro aan Make-A-Wish

© JR
Redactie KW

In Bredene werd zondag het bedrag bekend gemaakt van de verkoop van lukken in het Kersthuis. De opbrengst gaat integraal naar Make-A-Wish Belgium Vlaanderen.

Voor het bakken van de lukken werd 160 kilogram bloem gebruikt, maar ook 81 kilogram suiker, 64 kilogram boter en 816 eieren, samen goed voor 320 kilogram deeg. In totaal werd maar liefst 115 uren gebakken. Dat maakte 1.201 zakjes voor een totaal van 26.800 lukken. Het Kersthuis in Bredene is een initiatief van Dennis Pluy (37).

Voor het negende jaar op rij is hij helemaal in de ban van Kerst. Zijn huis werd versierd met 23 kerstbomen en meer dan 40.000 lichtjes. Dennis Kersthuis was toegankelijk voor het publiek tot zondagavond. De bezoekers konden gokken op de hoeveelheid lichtjes, als enige tip kregen ze mee dat het er meer dan 40.000 waren.

“In totaal telde mijn huis dit jaar 40.397 lichtjes”, vertelt Dennis. “Vier mensen konden het exacte aantal raden. Daarom werd er geloot. Uiteindelijk kwam Lieve Bombeke als winnaar uit de bus. Zij krijgt een fles champagne overhandigd.” Dennis kon dit jaar rekenen op meer dan 1.500 bezoekers, daarmee doet hij beter dan vorig jaar, toen er 1.100 bezoekers over de vloer kwamen.

Kersthuis Bredene schenkt 4.692,33 euro aan Make-A-Wish
© JR

Zondagavond werd tevens de cheque uitgereikt aan de mensen van Make-A-Wish. Zij mochten een bedrag van 4.692,33 euro in ontvangst nemen. “Ook daarmee doen we beter dan vorig jaar. Vorig jaar zaten we amper aan de helft van dat bedrag. Onvoorstelbaar!”, aldus een blije Dennis. Nu rest hem alleen nog de taak om alle versiering terug op te bergen, een huzarenstukje, zo blijkt. “Ik zal blij zijn dat ik tegen 1 februari terug in mijn zetel in de living kan zitten“, lacht Dennis nog.

(JR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier