Kersthappening sluit feestjaar Gullegem in stijl af

© Foto AV
Redactie KW

Met Gullegem Wintert, een speciale feestuitgave van de jaarlijkse kerstmarkt van de verenigingen, sloot Gullegem in stijl zijn 950ste verjaardag af. En daar kwam veel volk naar kijken.

Burgemeester Jan Seynaeve mocht samen met de kerstman, miss Gullegem Ischa Pype en feestburgemeester en kapster Ilse Vanwynsberghe (foto) de happening aan de dwarsschuur van ‘t Goet te Wynckele officieel openen met het doorknippen van een feestlint. Daarna liet schepen van sociale economie Kevin Defieuw een onschuldige kinderhand drie winnaars trekken van de actie (h)eerlijk Gullegem. Die krijgen een winkelwaardebon van respectievelijk 25, 50 en 75 euro. Ondertussen onderstreepten de politici – in oranje T-shirt – nog eens dat ze van Groot Wevelgem een echte fairtradegemeente willen maken.

Daarna konden de verenigingen in hun kraampjes allerlei lekkers en kerstcadeautjes aanbieden, konden de kleintjes bij de kerstman op schoot en werden de aanwezigen later op de avond nog op een kerstspel door de toneelvereniging, een heus vuurwerk en aanstekelijke live muziek getrakteerd. Door het aangename weer was het er de hele avond gezellig druk. Gullegem blijft nog steeds een dorp dat graag feest.

(AV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.