Kersthappening in nieuw kleedje

Het team achter Kerst in Menen deed maandag de plannen voor 20 december uit de doeken. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Twee weken na Kerst in Lauwe wordt ook het centrum van Menen ondergedompeld in kerstsfeer, met feestelijke muziek en gezellige decoratie. Kerst in Menen wordt een mix van handel, wandel en verenigingsleven. “Dit jaar gooien we het roer volledig om”, zegt schepen van Evenementen Herman Ponnet (SP.A).

In december zijn tradities de norm. Er zijn de koopzondagen, er klinkt muziek door de straten en kerstmarkten steken de kop op. Menen vormt hier geen uitzondering op en naar de jaarlijkse kersthappening kijken heel wat inwoners steevast uit.

“Kerst leeft bij onze inwoners en bij de bezoekers van onze stad” start de schepen zijn betoog. “Maar ook tradities moeten evolueren. Het bekende recept van gratis drankjes op de Markt laten we achter ons en we focussen ons om het scheppen van een aangename sfeer in de binnenstad. Dit moet niet alleen voor iedereen gezelliger worden, we gaan ook de nadruk leggen op Menen als winkelstad.”

Klank- en lichtspel

De lokale handelaars staan centraal tijdens Kerst in Menen. “De eerste 500 bezoekers van de kerstmarkt krijgen een bon voor een gratis consumptie bij een van de standhouders of in een van de cafés op de Grote Markt”, gaat schepen Ponnet verder. “De verschillende standjes op de Markt blijven uiteraard ook dit jaar aanwezig en om 20 uur is er een voortrekking van de Shop & Beleef-actie waarbij voor 500 euro aan aankoopbonnen te winnen is.”

“Dit jaar is er ook veel animatie. Een muziekgroepje wandelt door de straten, er is een ballonplooier en we gaan de mensen laten genieten van een spectaculair klank- en lichtspektakel op het stadhuis en belfort. Als kers op de taart kan iedereen de honderden treden van het belfort op om zo tot bovenaan te klimmen. Menen by night vanop het belfort is een niet te missen unieke ervaring!”

De kerstmarkt in Menen vindt plaats op vrijdag 20 december en start om 17.30 uur. Het einde is voorzien omstreeks 23 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier