Kerstconcert zet feestjaar voor Winkelse Harmonie in

Bernard Carton, Annie Vermeersch, Dimitri Bracke (dirigent harmonie), Jan Vansteenkiste, Sammy Courtens, Marleen Dupont, Ginette Commeene, Christine Vanlerberghe en Ronny Samyn. © ©Jan STRAGIER
Redactie KW

In 2020 bestaat de koninklijke harmonie de Kunstvrienden uit Sint-Eloois-Winkel 100 jaar. Dat feestjaar gaat van start met een kerstconcert op zaterdag 21 december in de Sint-Eligiuskerk in Sint-Eloois-Winkel.

Voor dit concert staat de harmonie op de planken met drie Ledegemse koren: het Eligiuskoor, een vierstemmig koor met meer dan 40 leden; het dameskoor Estrella, bestaande uit 25 zangeressen en het Sint-Janskoor uit Rollegem-Kapelle. Samen vormen ze een ensemble van 80 stemmen.

Meezingen

Ze zullen niet alleen voor een samenzang zorgen, maar de mogelijkheid bestaat om alle aanwezigen te laten meezingen. Vanzelfsprekend worden heel wat bekende, traditionele kerstmelodieën gebracht, maar er kan ook kennisgemaakt worden met minder bekende kerstmuziek uit verre of minder verre landen.

De harmonie brengt een compilatie van onder meer Russian Christmas music en In the bleak midwinter van Gustav Holst. Je hoort afwisselend de harmonie, het koor of beide. De pastorale eenheid Damiaan brengt tussendoor het kerstverhaal. Na het concert wordt iedereen uitgenodigd in DE L!NK om samen verder de kerstperiode in te zetten met een gratis drankje.

Tijdens hun feestjaar 2020 schenkt de Winkelse Muziekvereniging een deel van de opbrengst aan ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle, een kleinschalig huiselijk dagcentrum voor maximum 15 volwassenen met een beperking. Maar ook van dit concert gaat een deel van de opbrengst naar het dagcentrum.

Muziekvereniging

De organisatie van het kerstconcert op zaterdag 21 december in in handen van de Winkelse Muziekvereniging. De eerste noten weerklinken om 18.30 uur in de Eligiuskerk in Sint-Eloois-Winkel. Kaarten in voorverkoop kosten 5 euro, aan de kassa betaal je 6 euro. (Erik Den Hert)

Info: Winkelse Muziekvereniging – 0485 40 32 31 – annie@wmv.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier