Kerstconcert met Johnny Logan in Roeselare schuift een jaartje op

Eddy Brouckaert: "We willen snel van ons laten horen." (foto SB) © Stefaan Beel
Peter Soete

Ook voor de Gilde der Erepoorters is het geen jaar als een ander. Voor het tiende kerstconcert had de Gilde diep in de geldbeugel getast om vedette Johnny Logan naar de Spil te halen. Maar dat concert gaat niet door en wordt verschoven naar 18 december 2021. Mét Johnny Logan.

“De Gilde der Erepoorters heeft de beslissing genomen om het tiende kerstconcert een jaar op te schuiven”, zegt Eddy Brouckaert, hoofdman van de Gilde. “Voor De Spil lukte dit om in te plannen op 18 december 2021 en ook onze gastartiest Johnny Logan kan en wil zijn optreden een jaar verplaatsen. Het Roeselaarse koor Laudato Si zal ook present tekenen zodat het een identieke setting zal zijn als dit jaar. Annuleren en een andere datum zoeken was de enige optie. Johnny Logan is toch een dure artiest en we moesten zeker een uitverkochte Spil hebben met 800 toeschouwers. Door de coronamaatregelen is dit echter niet mogelijk. Bovendien kon het koor Laudato Si ook nog niet beginnen met repeteren. En commercieel staan we eveneens nog niet ver. Normaal zijn er deze periode al mailings vertrokken en komen de inschrijvingen binnen. We namen ook zelf een beetje een afwachtende houding aan en volgden de maatregelen van de overheid van dichtbij.”

“Het is jammer dat we nu geen sociale doelen kunnen steunen”

“In die optiek hebben we beslist om in de lente van 2021 ook geen feestavond te houden zoals we dat iedere twee jaar doen. In april zien we het niet gebeuren dat er meer dan 400 mensen op een feest mogen aanwezig zijn. En we moeten uitkijken naar een andere zaal want de Vossenberg, die toch al enkele keren onze feestplaats was, is nu gesloten. We hebben besloten om het feest naar 2022 te verplaatsen maar een exacte datum is nog niet bekend. Wel willen we in 2022 met een groot feestprogramma uitpakken. De Gilde der Erepoorters bestaat dan precies 50 jaar en we kunnen dat jubileumjaar dan beginnen met het kerstconcert met Johnny Logan en uiteraard volgt later dan de feestavond maar er zullen nog andere activiteiten op de agenda staan.”

Kleinschaliger

“Onze werking staat momenteel op een laag pitje, dat klopt. Er is natuurlijk contact via mail geweest en we hebben eveneens een bevraging gedaan of een live vergadering mogelijk is. Sommige leden zijn voor, andere niet. We zullen dus in de eerste plaats online-meetings organiseren en hopelijk nu en dan een live vergadering. Dat we niets kunnen organiseren is zeer spijtig want nu kunnen we ook geen winst genereren en kunnen we geen sociale doelen sponsoren. Ik ben de mening toegedaan dat we toch iets moeten vinden om van ons te laten horen, ook in deze coronaperiode. Het moet daarom niet voor 400 of 800 personen zijn, het kan ook kleinschaliger. Maar we moeten een signaal geven dat we er nog zijn. Door corona zal het misschien twee jaar duren vooraleer we anders iets organiseren want het kerstconcert van december 2019 was ons laatste evenement.”

“De Gilde der Erepoorters wil blijven nadenken over activiteiten die Roeselarenaars met elkaar samenbrengen, verbinden en die Roeselarenaars ook steunen als ze het moeilijk hebben. Dat is toch een belangrijke taak van het verenigingsleven: mensen verenigen en er zijn als er mensen hulp nodig hebben.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier