Kerstconcert met Jo Vally voor drie goede doelen

Redactie KW

Een sterk staaltje van samenwerking. Dit etaleren heel wat Otegemse verenigingen door samen een kerstconcert te organiseren. Ze steunen daarmee drie goede doelen actief rond spierziekten.

Op zaterdag 21 december brengt Jo Vally samen met zijn vijfkoppige liveband, een kerstconcert in de Otegemse kerk. Dit doen ze op uitnodiging van Otegemse verenigingen die de handen in elkaar sloegen om een kerstconcert te organiseren. Het idee kende enkele jaren terug zijn ontstaan in de kerkfabriek. Luc Waelkens en Marnic Veys lieten het niet bij zeggende woorden en bekeken de mogelijkheid om een concert te organiseren. Beiden zijn nog steeds de trekkers van het gebeuren. De initiatiefnemers van de kerkfabriek konden verenigingen zoals Samana, Okra, de Gezinsbond en het koor Cantabilé achter zich scharen om de werklast te verdelen. “De bedoeling van het concert is tweeledig. Enerzijds willen we in de kerstperiode iets doen voor het goede doel en anderzijds willen we ook de kerk eens openstellen voor een ander gebruik”, zegt Luc Waelkens.

Goede doel

Er werd gekozen voor Jo Vally die samen met zijn liveband zal optreden. De succesrijke kaartenverkoop – het concert is bijna uitverkocht – bewijst alvast dat het een goede keuze was.

Bijzonder aan de inzet van de verenigingen is dat ze er de eigen clubkas niet mee spijzen. De opbrengst van het concert gaat immers integraal naar drie goede doelen die actief zijn rond spierziekten. “Zo hebben we het revalidatie en MS-centrum Pelt, de ATAXIE-werkgroep en WZC Marialove, voor de werking met patiënten met de ziekte van Parkinson. In deze drie organisaties zitten mensen uit Otegem die een dergelijke spierziekte hebben.”

Signeersessie

In totaal voorziet men zo’n 450 zitplaatsen in de kerk, waarvan er slechts nog enkele beschikbaar zijn. Het concert heeft plaats op zaterdag 21 december om 19.30 uur in de kerk van Otegem. Deuren vanaf 18.30 uur. Kaarten aan 25 euro zijn te verkrijgen via kerstconcertotegem@gmail.com of via 0477 83 58 89.

Na het concert neemt Jo Vally ruim de tijd om foto’s te signeren. Iedereen krijgt ook een glaasje cava aangeboden. (GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier