Kerst met Koen Crucke en Fréderic Sempels in Sint-Monicakerk in De Haan

Op zondag 16 december brengen Koen Crucke en Fréderic Sempels om 17 uur een kerstconcert in de Sint-Monicakerk in De Haan. Om de twee jaar is Koen in deze kerk te gast in zijn gezellige woonplaats De Haan.

Koen Crucke, samen met Fréderic Sempels. © Foto FODI

In de maand december doet Koen maar één kerstconcert in Vlaanderen, namelijk in zijn woonplaats De Haan. Iedere twee jaar organiseert hij een kerstconcert. Eén keer was dat in Vlissegem, nu al voor de derde keer in De Haan. Er zijn 200 zitplaatsen beschikbaar.

“Inderdaad, ik doe maar één kerstconcert maar dat komt omdat het in de maand december heel druk is met Samson & Gert. Door tijdsgebrek lukt het mij dus niet en dus doe ik er maar één in West-Vlaanderen in mijn geliefde De Haan.”

“Ik geef om de twee jaar in dezelfde kerk een kerstconcert. Ik doe dat nu samen met mijn leerling Fréderic Sempels. Hij is een goede tenor. Mijn man Jan brengt kerstgedichten. We kunnen ook proberen om Jan eens te doen meezingen”, lacht Koen.

“We brengen niet enkel kerstmuziek. De mensen horen al genoeg hedendaagse kerstmuziek. Let op, kerst vergeten we niet, ‘t is nu eenmaal een kerstconcert. Er komen kerstmedleys in voor, maar ook andere muziek die perfect past in die periode van het jaar. We mogen het in feite geen kerstconcert noemen, wel een winterconcert.”

Kerst met Koen Crucke en Fréderic Sempels in Sint-Monicakerk in De Haan

Treed je met kerstavond of Kerstdag op?

Koen : “Neen, dan wil ik bij mijn familie zijn. Bij mijn echtgenoot, mijn zoon en schoonzoon. Kerstavond én kerstdag is voor mij een moment van samenzijn.”

Sta je dan aan het fornuis of komt de traiteur langs?

Koen : “We laten een traiteur komen, maar het dessert maak ik. Ik volg nu om de twee weken les in het maken van patisserie bij Spermalie in Brugge. Ik ga mijn eigen kerstbuche maken.”

Je leert nu patisserie maken. Wilde je dat al lang doen?

Koen : “Het is al heel mijn leven een droom van mij om mijn eigen taarten te kunnen bakken. Ik mocht nergens een bakker bezig zien of ik ging kijken. Ik had nooit tijd om dat aan te leren. Samen met Fréderic – die kok is van opleiding – bracht ik een bezoek aan Spermalie in Brugge. Daarna schreef ik mij in voor de avondles. Het is niet goed voor de kilo’s, maar ik proef maar een beetje en de rest mag mijn gezelschap opeten.”

Zondag 16 december van 17 tot 18.30 uur. Plaats: Sint-Monicakerk, Monicastraat in De Haan. Toegang: 15 euro. Reservaties: 059 24 21 34, toerisme@dehaan.be Contact: infokantoor@wenduine.be – 050 51 24 69

(PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.