Kerst in Roeselare wordt magisch met dagelijks spektakel en dorp van de kerstman

Geen kerstmarkt en geen ijspiste, maar toch zal Roeselare sfeervoller dan ooit zijn. © Stefaan Beel
Peter Soete

Roeselare pakt uit met een unieke kerst- en eindejaarssfeer vol magie en verwondering, met respect voor de geldende coronamaatregelen. Met je beperkte kerstbubbel beleef je zo toch nog de magie van kerst.

Het Stadhuis en de belforttoren worden het canvas voor een heus klank- en lichtspel. De kerstman en vele andere figuren nemen de bezoeker mee in een sfeervol verhaal met Roeselaarse accenten en er komt ook een voorproefje van het nieuwe stadhuis op … het oude stadhuis. Deze unieke mapping is elke avond tussen 17.30 uur en 22 uur te zien in een looping. Ook andere gebouwen zullen sfeervol en kleurrijk verlicht worden: de Sint Amandskerk, het Koersmuseum, Ter Posterie en het Citroenstraatje.

Op de Grote Markt komt het dorp van de kerstman met tien charmante houten chalets met elk hun eigen verhaal.

Het Stationsplein wordt een feeëriek winterwonderland. Naast een reuzenkerstboom van zes meter hoog ontdek je ook interactieve 3D selfiebooths. In de vier verschillende selfie-decors nemen we jullie mee op een kersttrip rond de wereld, waarbij je in je bubbel kan poseren in verschillende unieke winterdecors.

Maar niet alleen de pleinen en straten zorgen voor een unieke magische sfeer. Zes grote, verlichte toegangspoorten van 7 m breed en 4,5 m hoog heten je welkom in de wondere Roeselaarse kerstwereld.

Buurtpleinen

Ook op de pleinen in de deelgemeenten worden grote eyecatchers geplaatst. Iedere buurt kan gratis een kerstboom van drie meter hoog aanvragen en tot nu hebben al 25 buurten die aanvraag gedaan. Die kerstbomen komen bij de 300 bomen in de binnenstad.

In de kerstperiode komt ook Kerstradio #VANRSL met Radio Bingo, kerstmuziek vanop de beiaard op zondag tussen twee en drie uur en op andere dagen klinken door de winkelstraten tussen twee en drie Roeselaarse koren en harmonieën.

De Kerst #VANRSL wordt afgetrapt vanaf midden december en loopt tot en met 3 januari 2021.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier