Kerselaretreffen uitgesteld naar volgend jaar

Danny en Tom Cracco moeten het oldtimerevent uitstellen naar 2021. © Stefaan Beel
Redactie KW

Het Kerselaretreffen, het jaarlijkse oldtimerevenement met het Kerselaregoed op de Schierveldewijk als uitvalsbasis, gaat dit jaar niet door. Normaal zou het event op 1 augustus plaatsvinden.

“Door de coronamaatregelen is de accommodatie op het Kerselaregoed niet vrijgegeven tot eind augustus”, opent voorzitter Danny Cracco. “Dat betekent dat er voor de deelnemers totaal geen beleving zou zijn naast de rit zelf. Wij willen ook geen risico nemen met de gezondheid van onze deelnemers, want het gaat hier vaak om 60-plussers, een risicogroep. Daarom hebben wij deze drastische beslissing genomen om het treffen met een jaartje uit te stellen. Nochtans waren onze affiches en flyers al gedrukt en kwamen de eerste inschrijvingen eigenlijk al binnen. De kans was dus groot dat we in normale omstandigheden weer meer dan 70 deelnemers zouden halen.”

Uitstel, maar geen afstel

Kijken ze nu al uit naar volgend jaar? “Ongetwijfeld. Volgend jaar vliegen we er zeker weer in op de eerste zaterdag van augustus. Het parcours zal als thema ‘rondjes draaien’ hebben. Het gaat om een rit van ongeveer 100 kilometer in onze provincie met twee tussenstops, maar in welke streek ga ik nu nog niet bekend maken. Uitstel is dus zeker geen afstel”, aldus voorzitter Danny Cracco. (SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier