Kermisweekend in Zonnebeke gaat toch door met maximum 150 bezoekers

Burgemeester Dirk Sioen © ZB
Redactie KW

In Zonnebeke werd beslist om het kermisweekend toch te laten doorgaan, nadat het eerst werd afgelast. De kermis vindt dit weekend plaats van zaterdag 5 tot en met maandag 7 september.

Ter gelegenheid van de kermis zal het marktplein worden afgebakend. Om alles veilig te laten verlopen, werd beslist om maximum 150 bezoekers tegelijkertijd toe te laten op het terrein. “Kinderen jonger dan 12 jaar worden hier niet bij gerekend. Zij hebben sowieso toegang. Je moet niet op voorhand inschrijven, maar wanneer het terrein volzet is, zal men even moeten wachten tot er weer plaatsen vrijkomen. Stewards zullen aan de in- en uitgang het aantal bezoekers bijhouden”, aldus burgemeester Dirk Sioen.

In functie van eventueel contactonderzoek zullen bezoekers zich moeten registreren aan de ingang via een QR-code. Handen ontsmetten en een mondmasker opzetten is natuurlijk verplicht. Het oliebollenkraam zal dit jaar net buiten het terrein staan”. Op 19 en 20 september is het dan de beurt aan Passendale kermis, met dezelfde voorwaarden. (NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier