Kermisweekend in Oostrozebeke krijgt nu toch een portie koers

Francky Lambrecht zorgt met zijn wielerclub toch voor wat wielrennen tijdens het kermisweekend. Ook zijn zoon Michiel zal van de partij zijn, bij de beloften. (foto CLY)
Redactie KW

Het eerste weekend van oktober is van oudsher het kermisweekend bij uitstek in Oostrozebeke. De sportievelingen moeten met het Herfstcriterium voor profwielrenners en de paardenkoers twee topattracties missen, maar op de valreep is er goed nieuws van het wielerfront. Wielerclub Sporting tovert toch een drietal wielerwedstrijden voor jongeren uit zijn hoed.

Op zaterdag 2 oktober wordt er gefietst door beloften, juniores en nieuwelingen, telkens met start en aankomst in de Meulebekesteenweg. Francky Lambrecht, voorzitter van wielerclub Sporting en vader van belofte Michiel, licht het initiatief even toe.

“Het spreekt voor zich dat het schrappen van het Herfstcriterium een bijzonder grote aderlating is. Koers is immers een essentieel onderdeel van de kermisaffiche. Vergeet ook niet dat de organisatoren van de Pauwhoekfeesten in het voorjaar al verplicht waren hun twee wielerwedstrijden te schrappen, waardoor Oostrozebeke voor het tweede jaar op rij geen enkele wielerwedstrijd op zijn grondgebied kreeg en dat kan uiteraard niet. Wij hebben dan maar de koppen bij elkaar gestoken en gezorgd voor een leuk alternatief.”

Drie koersen

De Oostrozebekenaren krijgen hun portie wielrennen op kermiszaterdag 2 oktober. “Het worden drie wielerwedstrijden op één dag, telkens met start en aankomst in de Meulebekesteenweg. De eerste wedstrijd wordt er eentje voor beloften over 110 kilometer uitgesmeerd over elf ronden en waarin de enige Oostrozebekenaar start, namelijk mijn zoon Michiel Lambrecht. De tweede wedstrijd wordt er eentje voor juniores met start om 13.30 uur over 94 kilometer. De derde en laatste wedstrijd van de dag wordt een wedstrijd voor nieuwelingen over 72 kilometer met start om 15.30 uur. Kortom, een complete dag wielrennen tijdens het kermisweekend.”

“Of deze formule ook behouden wordt voor volgend jaar? Eigenlijk niet, want dan zal de coronapandemie wellicht helemaal voorbij zijn en kan er weer gedacht worden aan de organisatie van een Herfstcriterium voor beroepsrenners. Het ging sowieso heel moeilijk zijn om toppers aan de start te krijgen, want die trekken naar Parijs-Roubaix. Het wordt wachten tot volgend jaar om weer beroepsrenners aan de slag te zien in Oostrozebeke.” (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier