Kermisweekend in Meulebeke: eerste Beren City Trail door de kerk en pastorie

Patricia De Koker, Johnny Wastijn en Gianni Vannieuwenborgh (vlnr.) voor de zes Meulebeekse reuzen. © Foto Luc
Redactie KW

Het laatste weekend van mei kondigt zich traditiegetrouw als kermisweekend aan in de Berengemeente. De affiche is opnieuw heel aanlokkelijk met onder meer de reuzenstoet, de dankviering op de piste van de botsauto’s, de avondmarkt en de rommelmarkt. Maar eveneens met de première van de Beren City Trail door de mooiste plekjes van Meulebeke.

“Onze kermis wordt dit jaar geopend met een onvervalste Beren City Trail”, vertelt initiatiefnemer van het eerste uur Johnny Wastijn. “Het was tijdens een brainstorming met ons nieuw en uitgebreid bestuur, waar ook Jean-Pierre Lannoo, Patricia De Koker, Gianni Vannieuwenborgh deel van uitmaken samen met Niki Werbrouck van café Den Beer, dat het idee van een city trail geopperd werd. Een run of een wandeltocht doorheen gebouwen en mooie plekjes in het centrum van onze gemeente.

Randanimatie

“We werden daar ogenblikkelijk in geruggensteund door Henk Verbeke uit Tielt, de Meulebeekse Jeugdraad en het gemeentebestuur. Concreet betekent dit dat we zullen lopen of wandelen doorheen de kerk, de pastorie, het gemeentehuis, jeugdhuis ‘t Vraagteken en De Koorddanser. Op iedere locatie is er randanimatie en zal er muziek zijn.”

“Op iedere locatie van de city trail is er randanimatie en zal er muziek zijn”

Deelnemers kunnen maximaal vijf keer het parcours afleggen en ontvangen dan vier prachtige naturaprijzen. Volwassenen betalen 5 euro deelname en starten vanaf 19 uur. “Om 18 uur organiseren we ook een kidsloop, kinderen jonger dan 12 jaar ontvangen een mooie prijs, die met het kermisgebeuren verbonden is, en betalen 3 euro deelname. Wie nu nog wenst in te schrijven kan dat doen aan café Den Beer op de Markt.

Meulebeekse reuzen

Op zaterdag 26 mei worden alle communicanten en hun ouders verwacht om 16 uur op de piste van de botsauto’s voor een dankviering. daarna is er een receptie voor alle aanwezigen. “Om 16.30 uur is er de inhuldiging van de zes Meulebeekse reuzen die dan officieel als cultureel erfgoed in ons patrimonium opgenomen worden. Vanaf 17 uur zorgt de Bond West-Vlaamse marktkramers voor een bruisende avondmarkt.”

Op zondag worden alle Meulebekenaren vanaf 10.30 uur verwacht in het gemeentehuis voor een opendeurmoment onder de noemer ‘Meulebeke klaar voor de toekomst’. “Om 15 uur start dan de reclamestoet die gevolgd wordt door de reuzenstoet, die dit jaar 30 reuzen naar Meulebeke brengt. Er komen reuzen uit Torhout, Wenduine, Bavikhove, Oostwinkel, Eeklo maar eveneens uit Bergen op Zoom in Nederland. De reuzen worden geëscorteerd door talrijke muziekkorpsen waaronder het grootste muziekkorps uit Brugge. Tijdens de stoet zullen er ook een aantal legervoertuigen te zien zijn.” Op maandag 28 mei is er vanaf 14 uur een rommelmarkt op en rond het marktplein.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier