Kermistweeling op Meifoor: “Dit voelt als thuiskomen”

Jissy en Shari Dagraed runnen lunapark 'Showland'. © Davy Coghe
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Shari en Jissy Dagraed zijn al jaren een vaste waarde op de Meifoor. Straks is de ‘kermistweeling’ er ook weer bij. En alsof ze het nog niet druk genoeg hebben met hun lunapark, organiseren ze ook een modeshow voor hun eigen kledinglijn ‘Hippietwin’.

Het startschot voor de Meifoor wordt vrijdagavond om 18 uur gegeven op het Beursplein. De zusjes Jissy en Shari Dagraed (23) zijn er straks al voor de 19de keer bij. De tweeling groeide immers letterlijk op in de kermiswereld.

Amper beweegruimte

“Naar de Meifoor komen, voelt echt als thuiskomen”, zeggen de telgen van een Brugse kermisfamilie. “Op de Meifoor zien we dan ook vaak oude klasgenootjes terug. Toen we zelf nog niet moesten werken, speelden we met de andere kermiskinderen voetbal of tikkertje op het grasplein achter de attracties. Of we zaten met meer dan tien kinderen in onze caravan naar films te kijken. Er was amper plaats om te bewegen, maar dat was nog zo gezellig.”

Op de Meifoor zien we vaak oude klasgenootjes terug

Gouden tijden dus, maar ondertussen runnen Shari en Jissy al enkele jaren samen het lunapark Showland. Genieten van de andere attracties zit er dan ook niet in. “Als kind konden we uren op de Break Dance zitten, de attractie die net naast ons lunapark stond. Maar nu komen we het lunapark nog amper uit. Onze favoriete attracties zijn vandaag de dag de kermisbars die onze vrienden uitbaten”, lachen ze.

Eigen kledinglijn

De onafscheidelijke zussen zijn naast foorkramers ook modeontwerpers. “Samen met onze mama hebben we sinds een viertal jaar een kledinglijn, Hippietwin”, zeggen ze. “De collecties bestaan vooral uit jeansjassen, sjaals en kleedjes. Alles wordt met de hand gemaakt en er is van elk stuk maar één exemplaar. We hebben alle drie de ziel van een hippie, en dat zie je terug in onze kleren.”

De zusjes organiseren elk jaar een modeshow. Dat doen ze nu weer, op 16 mei in Loods 222 in de Koningin Astridlaan. De toegang tot de modeshow is gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier