Kermisprogramma gaat van start met nieuwe Street After Work

De kermis wordt aanstaande vrijdag, 13 september, geopend. Niet met een avondmarkt maar met een Street After Work. © LV
Redactie KW

Street After Work is een van de nieuwe blikvangers van de kermisweek in het centrum van Maldegem. De kermis start vrijdag niet met een avondmarkt maar dus met een vernieuwd concept. “Drankjes, hapjes en muziek in het afgesloten gedeelte van de Marktstraat”, luidt het.

Secretaris Marc Dhondt is tevreden met het nieuw kermisprogramma. De kermis wordt aanstaande vrijdag, 13 september, geopend. Niet met een avondmarkt maar met een Street After Work. “Dit met drankjes, hapjes en muziek in het afgesloten gedeelte van de Marktstraat”, klinkt het.

Nieuw op zaterdag is de kroegentocht. ‘s Avonds treden er in elf café’s muziekgroepen op die voor de nodige sfeer zorgen. “Die zijn allemaal gratis te beluisteren”, gaat Dhondt verder. “Op zondagnamiddag geeft het Comité voor Initiatief alle Maldegemse dansscholen een podium om gedurende een half uur hun danskunsten te etaleren. Het centrum krijgt die namiddag ook Steltlopers op bezoek.”

Op maandag 15 september wordt de klassieke maandagmarkt uitgebreid tot jaarmarkt met meer kramen en standwerkers én animatie. De seniorennamiddag die normaal op maandagnamiddag in Den Hoogen Pad plaats vindt, wordt een dansnamiddag op donderdagnamiddag. Op dinsdagavond is er geen laureatenavond meer in de sporthal Meos. De vrijwilligers worden in de feesttent gehuldigd door de gemeente. “Na de huldiging mag er gedanst worden. Met de vernieuwing hopen we nog meer mensen kermisplezier te bezorgen”, besluit Dhondt. Het volledige kermisprogramma is terug te vinden op de nieuwe website van het Comité voor Initiatief. (LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier