Kermiscomité en Duivelboys bouwen mini EK-dorp

We zien de leden van het Kermiscomité en de Vlamertingse Duivelboys met Tine Verstraete, Maaike Clauw, Jordy Schier, Sabine Goudeseune, Mie Hollebeke, Philippe Derudder, Jeroen en Marc Devroedt en Yeannick Deberst.© EG
We zien de leden van het Kermiscomité en de Vlamertingse Duivelboys met Tine Verstraete, Maaike Clauw, Jordy Schier, Sabine Goudeseune, Mie Hollebeke, Philippe Derudder, Jeroen en Marc Devroedt en Yeannick Deberst.© EG
Redactie KW

Het Kerkplein in Vlamertinge zal tijdens elke EK-wedstrijd van de Rode Duivels zwart, geel en rood kleuren. Het Kermiscomité en de Vlamertingse Duivelboys sloegen opnieuw de handen in elkaar.

Het Kermiscomité zendt al sinds het WK in 2014 alle wedstrijden van de Rode Duivels op een groot scherm uit. “Dat doen we op het Kerkplein”, vertelt Sabine Goudeseune van het Kermiscomité. “De samenwerking met de Vlamertingse Duivelboys verloopt altijd schitterend, zodat we ook tijdens dit EK de handen in elkaar slaan. Het Belgische nationale elftal is op het EK 2021 ingedeeld in Poule B. België is daarbij gekoppeld aan Denemarken, Rusland en Finland. Als ze die reeks overleven, vertonen we ook alle verdere EK-matchen van de Rode Duivels.”

Reservaties verplicht

Op zaterdag 12 juni om 21 uur spelen onze Duivels tegen Rusland, donderdag 17 juni om 18 uur wordt de wedstrijd tegen Denemarken gespeeld en maandag 21 juni om 21 uur wordt hopelijk gewonnen van Finland. “In juni mogen door de coronamaatregelen slechts 400 toeschouwers aanwezig zijn. Daarom werken we met reserveringen”, aldus Jeroen Devroedt, voorzitter van de Vlamertingse Duivelboys. “Via mail op grootschermvlamertinge@gmail.com of via de organisatie kun je een tafel van maximaal 4 volwassenen reserveren. Graag vermelden voor welke wedstrijden en voor hoeveel +12 en -12-jarigen je reserveert. We vragen wel om een halfuurtje voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn. Zo kunnen we eventueel vrijgekomen plaatsen opnieuw aanbieden zodat we op volle capaciteit kunnen genieten.”

Alle supporters van de Rode Duivels worden op het Kerkplein verwacht zodat het opnieuw een voetbalfeest kan worden. Volg Facebook om te zien wanneer het Kerkplein volzet is.

(EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.