https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kermiscomité Aartrijke Leeft organiseert zomerse activiteit: “Aan deze leuke fotozoektocht zal iedereen plezier beleven”

Jef Delrue voor de kerk van Aartrijke, tevens het startpunt van de fotozoektocht.© (Foto BC)
Jef Delrue voor de kerk van Aartrijke, tevens het startpunt van de fotozoektocht.© (Foto BC)
Bieke Cobbaert

Aartrijke Leeft pakt uit met een zomerse fotozoektocht. Het kermiscomité deed daarvoor een beroep op specialist ter zake Jef Delrue. “Het plezier primeert bij deze zoektocht die je zowel per fiets, te voet of per auto kunt doen. Onderweg ga je op zoek naar 30 foto’s en op elke plaats los je een vraag op.”

Het is Jef Delrue (71) uit Torhout die de fotozoektocht in elkaar stak. De Torhoutenaar kent Aartrijke als zijn broekzak. “Ik ben opgegroeid langs de Noordstraat. Na mijn huwelijk eind de jaren 70 ben ik in het gehucht Driekoningen in Torhout komen wonen. Ondertussen zijn we twee jaar geleden naar de Rijselstraat verhuisd”, begint Jef. De uitgeweken Aartrijkenaar was niet alleen 20 jaar de drijvende kracht achter de Nacht van Vlaanderen, hij is ook een ervaren organisator van zoektochten. Johan Lingier van Aartrijke Leeft weet dat en klopte daarom aan bij Jef. “Vele jaren heb ik zoektochten georganiseerd voor het Driekoningencomité, maar ook voor andere organisaties. Voor stad Torhout heb ik deze zomer ook weer twee zoektochten in elkaar gestopt onder de noemer ‘Speuren in de Sparrestede’.”

Plezier primeert

De specialist ter zake kwam Aartrijkeberg nog eens op en werkte er een fotozoektocht van 12km uit. “Die kun je per fiets, per auto of te voet doen. Het is een vrij eenvoudige fotozoektocht waar iedereen plezier aan beleeft, van jong tot oud, alleen of met met de hele familie. Onderweg ga je op zoek naar 30 foto’s en op elke plaats los je ook een eenvoudige vraag op. De zoektocht start op de Aartrijkse Markt en loopt via de Ossebilkstraat naar de Poorterij en de Maerestraat om af te sluiten via de Steenstraat aan de kerk.”

Deelnameformulieren (5 euro) kun je verkrijgen bij de drie Aartrijkse cafés en de plaatselijke dagbladhandel. De fotozoektocht loopt nog tot 15 september. Ingevulde deelnameformulieren kunnen tot die datum gepost worden bij Jef Delrue in de Rijselstraat 73.02 in Torhout. Er is een mooie prijzenpot te winnen en de winnaars daarvan worden gecontacteerd om op Kermiszondag hun prijzen op te halen.

www.aartrijkeleeft.be

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.