Kermisbal in sportzaal Rethorica

De organisatoren van het kermisbal: Bart Vanderstichele, Niklaas Godderis, Kris Pilet, Steve Rottiers en Bruno Coustenoble. (foto AB)
Redactie KW

Sinds de cafetaria van sportzaal Rethorica nieuwe uitbaters heeft, is er op kermiszaterdag telkens een kermisbal. Bart en Annabel organiseren dat met enkele bevriende Alveringemnaren.

Het thema van het kermisbal dat op zaterdag 14 september vanaf 19 uur in de sportzaal plaatsvindt, is de muziek uit de jaren ’80. “Het dak van de sportzaal ging er vorige week af om het door isolerende platen te vervangen. De werken zijn vlot verlopen en het nieuwe dak ligt er ondertussen goed en wel op. Ons kermisbal hoeft dus geen openluchtbal te worden”, glimlacht medeorganisator Niklaas Godderis.

Verrassingsoptreden

De vijf vrienden die het kermisbal organiseren, zijn Bart Vanderstichele, Niklaas Godderis, Bruno Coustenoble, Steve Rottiers en Kris Pilet die er dit jaar is bij gekomen. Zij voorzien zaterdagavond muzikaal vertier van 19 uur tot 4.30 uur ‘s morgens. “Om 18.30 uur zaterdagavond kunnen mensen warme beenhesp komen eten”, zegt Bart Vanderstichele. “Het bal start met een klein uurtje kinderdisco. Tussen 20 en 22 uur zal Franky Vermeulen accordeonmuziek brengen, gevolgd door Jan Depover van discobar Speedo die tot middernacht plaatjes komt draaien. Jan zal om middernacht plaats maken voor Dirk Boeten alias DJ Vermant. Ook belangrijk om weten is dat de organisatie om 21.45 uur een verrassingsoptreden brengt en dat er om 22.30 uur estafette is.”

Het thema van het kermisbal is de jaren ’80. En dus vragen de organisatoren dat de mensen ook in jaren ’80-kledij naar het bal komen. “Iedereen die het wenst, kan in ons jaren ’80-decor op de foto gaan en die foto op de Facebookpagina van het kermisbal laten verschijnen”, zegt Niklaas Godderis. “De firma Goddelec zal nadien drie waardebonnen van 100 euro weggeven. Eén voor het leukst verklede individu, koppel en groep. Wie per categorie uiteindelijk de meeste likes behaalt, wordt winnaar. Ook leuk om te weten, is dat er in de zaal de hele avond Alveringemse beelden uit de oude doos worden getoond. De inkom is gratis”, geeft Niklaas nog mee.” (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier