Kermis Zillebeke geannuleerd

De Dorpsraad met Antoon Pype, Robert Cappoen, Rony Van Exem, Laurent De Poorter, Marc Vermeersch, Bernard Sohier, Gilbert Terryn, Rosette Strubbe, Jo Vercaigne, Marina Deconinck en Ives Goudeseune begon al in maart met de samenstelling van de kermis in Zillebeke. © (Foto EG)
Redactie KW

De Dorpsraad van Zillebeke besliste om de jaarlijkse kermis die normaal tijdens het laatste weekend van augustus plaatsvindt te annuleren.

“De vakantie is bijna halfweg, maar de Zillebeekse kermis lonkt niet dit jaar. Helaas zal men niet kunnen genieten van een gevarieerd programma waar we al sinds begin maart aan werken”, zegt secretaris Jo Vercaigne. “Dit jaar dus geen maaltijden, geen toneelopvoering in openlucht, geen dans en muziek, geen artiesten, geen vuurwerk en geen foorkramers want covid-19 is de grote dwarsligger. In de huidige omstandigheden en gezien de prognoses in verband met de verspreiding van het coronavirus lijkt het ons bijzonder moeilijk om de jaarlijkse Zillebeekse kermis met behoud van kwaliteit en in de gekende sfeer te organiseren.”

“Het bestuur van de Zillebeekse Dorpsraad deed nog een poging om de foorkramers op de parking van O.C. In ‘t Riet opgesteld te krijgen maar kon de uitbaters niet overtuigen. Voor iedereen is het nu koffiedik kijken en is het uitkijken tot er een positieve ommekeer komt. Intussen hopen we dat iedereen het veilig houdt en we hopen op een rendez-vous in 2021”, besluit Jo Vercaigne.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier