Kermis op Oostendse Strandplein blijft twee weken langer staan

© (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De kermissector wordt net als de evenementensector hard getroffen door het coronavirus. Daarom besloot het stadsbestuur van Oostende om de wijkkermis op het Oostendse Strandplein twee weken langer toe te laten er te staan. “Daar zijn we heel blij om”, vertelt Natacha Semay (46) van Lunapark Gambling Room.

Net als alle evenementen en horecazaken gingen ook de kermissen dicht na de corona-uitbraak. Kermisuitbaters zaten met de handen in het haar en probeerden op allerlei manieren de coronaperiode te overbruggen. Het werd een periode met vooral onzekerheid. Maar even was er licht aan het einde van de tunnel. “De coronaperiode was allesbehalve gemakkelijk”, vertelt Natacha. “Ik probeerde met een hamburgerkraam in de Zandvoordestraat, waar we wonen, hamburgers aan de man te brengen. Dat liep goed, maar uiteraard opteren we voor de kermis. Lang was er geen einde van de miserie in zicht. Tot er groen licht kwam voor bepaalde kermissen. Lang niet elke stad of gemeente laat kermissen toe. Gelukkig is dat in Oostende wel het geval en daar zijn we het stadsbestuur erg dankbaar voor.”

Traditioneel staan enkele kermisattracties opgesteld op het Strandplein in Mariakerke. Ook dit jaar kon die kermis doorgaan mits het volgen van de maatregelen. Op vrijdag 17 juli opende de kermis uiteindelijk. Normaal zou de laatste dag op 16 augustus zijn. Maar daar besliste het stadsbestuur nu anders over. “De kermissector is een van de hardst getroffen sectoren”, vertelt schepen Charlotte Verkeyn (N-VA), verantwoordelijk voor de kermissen in de stad. “Om die mensen een hart onder de riem te steken hebben we besloten om de kermis toch een tweetal weken langer toe te laten, tot het einde van augustus. Op die manier kan het misschien nog een klein beetje goed maken van wat die mensen verloren hebben. Het is geen gemakkelijke periode geweest voor die mensen en dat beseffen we bij het stadsbestuur maar al te goed.”

“We zijn erg blij met die extra twee weken, want veel is er niet meer. De ene na de andere stad last hun kermissen af. Toch kijken we de toekomst hoopvol tegemoet”, besluit Natacha.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier