Kermis met vijf kramen en de nodige coronamaatregelen in Sint-Eloois-Winkel

Volgend weekend is er kermis in Sint-Eloois-Winkel. (foto JS) © ©2020 Jan STRAGIER
Redactie KW

Er werd toestemming verleend om komend weekend een kermis te organiseren in Sint-Eloois-Winkel. Uiteraard zijn de veiligheidsmaatregelen doorgenomen met alle betrokken instanties. De kermis heeft plaats op zaterdag 11 juli vanaf 16 uur en op zondag 12 juli vanaf 14.30 uur.

Om voldoende tussenruimtes te kunnen voorzien tussen de kramen wordt de kermis opgesteld aan de achterkant van de kerk op het Sint-Hubrechtsplein in plaats van, zoals voorgaande jaren het geval was, aan de voorkant. Belangrijk hierbij is dat er een eenrichtingsroute zal uitgetekend worden afgebakend met nadarafsluitingen, met één ingang en één uitgang. Personeel van de gemeentelijke diensten zal daarop toezien.

Ontsmetten en handgel gebruiken zijn maatregelen die ook hier van toepassing zijn. De foorkramers zelf hebben ondertussen al de knowhow om de anderhalve meter afstand tussen de kermisgangers te waarborgen. Maar natuurlijk wordt ook gerekend op de discipline van de kermisklanten zelf om alles volgens het boekje te laten verlopen.

Er zullen vijf kramen opgesteld staan. De botsauto’s zullen van de partij zijn, net zoals het bollo-smittokraam, een schietkraam, een eendjesviskraam en een oliebollenstand. (EDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier