Kermis in Ingelmunster gaat tóch door, met respect voor coronamaatregelen

Ingelmunster mag zich midden juli opmaken voor drie dagen kermisplezier, met respect voor de coronamaatregelen. © belga
Philippe Verhaest

Witte rook voor de foorkramers: het gemeentebestuur van Ingelmunster heeft beslist om de julikermis tóch te laten plaatsvinden.

Het zag er lang naar uit dat de foorkramers een (gedeeltelijk) technisch werkloze zomer tegemoet gingen, maar in Ingelmunster vindt de jaarlijkse julikermis, van zaterdag 18 tot en met maandag 20 juli, alsnog plaats. Zij het met bepaalde veiligheidsmaatregelen.

“Onze Ommegangkermis is een jaarlijkse traditie”, zegt schepen van Feestelijkheden Trui Lambrecht (De Brug). “We zijn dan ook blij dat we dit kunnen laten doorgaan. De kermisuitbaters zijn opgelucht dat ze opnieuw foorgangers kunnen ontvangen, na enkele maanden in lockdown.”

“Ook voor de lokale horeca is dit een opsteker. Uiteraard zal de organisatie gebeuren op basis van de geldende coronamaatregelen. Zo zal je bijvoorbeeld slechts in één richting de kermis kunnen verkennen en komt er een in- en uitgang. Het maximaal aantal aanwezigen zal op 400 liggen. Momenteel bereiden we achter de schermen alles voor, want veiligheid staat altijd voorop.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier