Op de Facebook-pagina van de gemeente schetst burgemeester Dirk Walraet de restauratiewerken van de afgelopen jaren. "Samen met de kerkfabriek ging de gemeente jaren geleden op zoek naar de broodnodige subsidies. Het werd een lange administratieve weg, maar uiteindelijk werd een voorlopige restauratiepremie toegekend in 2012."

Ondanks die voorlopige toestemming liet de definitieve toekenning toch nog enkele jaren op zich wachten. "De Vlaamse overheid wijzigde in 2017 enkele spelregels, waardoor de BTW niet langer werd betoelaagd. Ook kwam er die verplichting om een kerkenbeleidsplan op te stellen, om in aanmerking te komen voor restauratiemiddelen."

Uiteindelijk kwam het kerkenbeleidsplan er dan toch. Voor de extra middelen werd het gemeentelijk budget aangesproken. In 2018 werden de werken aanbesteed door de kerkfabriek, in onderling contact met het gemeentebestuur.

"Ik denk in naam van iedereen te spreken wanneer ik zeg dat de tevredenheid zeer groot was toen de restauratiewerken dit jaar kon worden aangevat", aldus Walraet. Een goede samenwerking tussen de ontwerper, de kerkfabriek, de aannemer, erfgoed en de gemeente heeft ertoe geleid dat alles heel vlot en in de beste verstandhouding is verlopen. Laat de fiere vergulde kerkhaan opnieuw kraaien over onze gemeente!"

(JS)

Op de Facebook-pagina van de gemeente schetst burgemeester Dirk Walraet de restauratiewerken van de afgelopen jaren. "Samen met de kerkfabriek ging de gemeente jaren geleden op zoek naar de broodnodige subsidies. Het werd een lange administratieve weg, maar uiteindelijk werd een voorlopige restauratiepremie toegekend in 2012."Ondanks die voorlopige toestemming liet de definitieve toekenning toch nog enkele jaren op zich wachten. "De Vlaamse overheid wijzigde in 2017 enkele spelregels, waardoor de BTW niet langer werd betoelaagd. Ook kwam er die verplichting om een kerkenbeleidsplan op te stellen, om in aanmerking te komen voor restauratiemiddelen."Uiteindelijk kwam het kerkenbeleidsplan er dan toch. Voor de extra middelen werd het gemeentelijk budget aangesproken. In 2018 werden de werken aanbesteed door de kerkfabriek, in onderling contact met het gemeentebestuur."Ik denk in naam van iedereen te spreken wanneer ik zeg dat de tevredenheid zeer groot was toen de restauratiewerken dit jaar kon worden aangevat", aldus Walraet. Een goede samenwerking tussen de ontwerper, de kerkfabriek, de aannemer, erfgoed en de gemeente heeft ertoe geleid dat alles heel vlot en in de beste verstandhouding is verlopen. Laat de fiere vergulde kerkhaan opnieuw kraaien over onze gemeente!" (JS)