Kerk van Kaaskerke verkocht aan vennootschap

De kerk in Kaaskerke, nu uitgebaat als antiekhandel, is verkocht en krijgt straks een nieuwe invulling. © ACK
Redactie KW

De kerk van Kaaskerke krijgt een nieuwe eigenaar. Een vennootschap kocht de kerk van antiekhandelaar Kristof Moenaert. Welke nieuwe bestemming de kerk krijgt, is nog niet bekendgemaakt.

Kristof Moenaert (45) kocht de kerk acht jaar geleden voor 250.000 euro, ging er in de sacristie wonen en gebruikte de kerk als toonzaal voor zijn antiekzaak die hij toepasselijk ‘De tien geboden’ noemde. “De antiekzaak blijft nog open tot eind september”, vertelt Kristof.

“Ik ben wel een beetje in tijd gepakt: het is zo dat ik deze plaats verlaat om ergens centraler de zaak weer op te starten. Ik had gedacht aan de omgeving van Gent, maar voorlopig heb ik nog geen geschikt pand gevonden. De zaak blijft hetzelfde, maar in een beetje een beperktere mate.”

Nieuwe plannen

De nieuwe eigenaar telde 575.000 euro neer voor de kerk die in volle eigendom werd aangekocht, niet in erfpacht. “De ligging is heel goed. Met nogal wat grond, bomen en groen dat bij de kerk hoort en een ruime parking vlakbij is het een ideale plaats die tal van mogelijkheden biedt. De nieuwe eigenaars, een vennootschap, willen de kerk volledig in orde zetten.”

“Er zijn wel een paar beperkingen wat er wel niet in de kerk mag komen. Zo mag het bijvoorbeeld geen casino worden, mogen er geen religieuze zaken van om het even welke leer plaatsvinden in de kerk en ook een discotheek is uitgesloten. De nieuwe eigenaars willen zelf te gepasten tijde communiceren over hun plannen“, besluit Kristof. (ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.