Kerk Kappaertwijk ontrokken aan eredienst

Redactie KW

Vanaf 1 december wordt de kerk op de Kappaert onttrokken aan de eredienst en zal ze onder meer gebruikt worden als ontmoetingsruimte.

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het officieel: de parochie Sint-Jozef Arbeider op de Kappaert in Zwevegem wordt met ingang van 1 december opgeheven en gevoegd bij de parochie Sint-Amandus in het centrum van Zwevegem.

Gevolg is dat de parochiekerk van Sint-Jozef Arbeider vanaf 1 december onttrokken wordt aan de eredienst en dus geen kerk meer zal zijn. Lang zoeken naar een nieuwe bestemming zal men niet moeten doen.

Sint-Pauluszaal

Momenteel worden er al lessen kunstonderwijs gegeven en het gemeentebestuur wil er een ontmoetingscentrum van maken, ter vervanging van de Sint-Pauluszaal op de Europawijk. Het comfort van die zaal werd al een tijdje in vraag gesteld.

Sinds enkele maanden geleden een deel van het plafond naar beneden kwam, werd de zaal niet meer gebruikt. Herstellingen uitvoeren is niet aan de orde. Het gebouw is immers geen eigendom van de gemeente.

De kerk op de Kappaert werd ruim 50 jaar geleden gebouwd als feestzaal. Vandaar ook dat de kerktoren niet aan de kerk gebouwd werd of erin geïntegreerd is. (GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier