Kerdavo Avelgem brengt moederdagontbijt aan huis: “Inkomsten zijn broodnodig”

Het Moederdag-ontbijt van Kerdavo Avelgem in 2019. (gf)
Het Moederdag-ontbijt van Kerdavo Avelgem in 2019. (gf)
Redactie KW

Volleybalclub Kerdavo Avelgem organiseert dit jaar opnieuw een coronaversie van haar moederdagontbijt. De vereniging heeft het net als alle sportclubs dit seizoen financieel niet onder de markt.

Voor Kerdavo Avelgem is het een seizoen om snel te vergeten. De competitie was geen lang leven beschoren, en op de koop toe vielen zowat alle financiële bronnen droog. Daarom organiseert de club in 2021 opnieuw een moederdagontbijt, dat het met hulp van vrijwilligers zal rondbrengen.

“In 2020 is ons moederdagontbijt ook niet normaal kunnen doorgaan, terwijl we toch heel wat investeringen hadden gedaan”, vertelt Heidi Desmet, ex-bestuurslid van Kerdavo en nu hoofdverantwoordelijke voor de organisatie van het moederdagontbijt.

Elk jaar succesvoller

“De financiële instroom is dit jaar gestokt. Er was geen kantinegeld want er waren geen matchen, en de winterbarbecue, die normaal in het Avelgemse college plaatsvindt, werd afgelast. Gelukkig was er tussen oktober en december nog onze pralineverkoop.”

Het moederdagontbijt is een traditie binnen Kerdavo Avelgem. In 2020 en 2021 hing de actie aan een zijden draadje, want er moest eerst en vooral toestemming van het gemeentebestuur volgen.

“Gelukkig kwam die er. ’t Is nu niet dat het water ons echt aan de lippen staat, maar een tweede annulatie op rij zou toch een financiële aderlating zijn geweest. Die inkomsten zijn broodnodig. Het inschrijvingsgeld is ons dit seizoen ook door de neus geboord. En het kan snel gaan. Kijk maar naar de volleybalclub in Kuurne, waar ze er gewoon mee zijn moeten stoppen”, zegt Heidi.

Gelukkig hadden we tussen oktober en december nog onze pralineverkoop

De ontbijtactie wordt elk jaar succesvoller, en ook in 2021 is Kerdavo goed op weg om beter te doen dan in 2019. “Toen verkochten we 1.200 ontbijtpakketten”, zegt Heidi. “We zitten nu al over de helft aan bestellingen van vorig jaar. Tot woensdag 5 mei kan je bestellen, daarna moeten we onverbiddelijk zijn. Veel mensen schrikken ervan als ik vertel dat we het ontbijt zélf financieren, dat het niet door sponsoren wordt aangeleverd.”

Vorig jaar werden enkele huizen door organisationele problemen pas heel laat bediend. “Maar we hebben hen beloofd dat ze dit jaar een gratis ontbijt zouden krijgen. Ik moet die mensen wel nog even opbellen daarvoor, maar dat komt in orde, want ze staan nog op onze bestellijst van vorig jaar.”

Tussen zes en negen

In het ontbijtpakket van Kerdavo zit er onder meer een moederdagkoek, een pistolet, mini-chocoladekoeken en mini-croissants, een zacht gekookt ei, confituur en choco, boter, fruitsap, chocolademelk, ontbijtgranen, fruit en yoghurt. Wie wil, kan ook nog een extra fles champagne bestellen.

Een groep vrijwilligers levert de ontbijtpakketten tussen zes en negen uur ’s ochtends, op zondag 9 mei. Je kan enkel reserveren als je in een straal van 30 kilometer rond Avelgem woont. Eén pakket kost tien euro.

Reserveren kan via de website www.kerdavo.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier