Kenniscentrum ARhus in Roeselare opnieuw open voor publiek vanaf 25 mei

Vanaf maandag 25 mei, na het hemelvaartweekend, opent ARhus opnieuw de deuren voor het publiek in Roeselare.

© Stefaan Beel

Bezoekers zullen zelf hun bibliotheekmaterialen uit de rekken kunnen kiezen, maar ergens gaan zitten om te lezen of de computers te gebruiken, kan nog niet. Enkel studenten die niet in de mogelijkheid zijn om thuis of in onderwijsinstellingen te kunnen studeren én een studeerplek reserveerden via de Stad Roeselare, vormen hierop een uitzondering. Er zijn geen kranten of niet-uitleenbare tijdschriften voorhanden om ter plekke in te kijken, om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het ARhus-team verwelkomt je met open armen op weekdagen tussen 13 en 19 uur, en op zaterdag tussen 13 en 17 uur. In de voormiddag worden nieuwe en teruggebrachte materialen die uit quarantaine komen, terug in de rekken gezet. “We zijn blij jullie, onder veilige omstandigheden en mits een aantal beperkingen en veiligheidsvoorschriften, opnieuw te kunnen ontvangen!”, verwelkomt Yves Rosseel, algemeen directeur van ARhus.

Nooit écht gesloten

Toen ARhus op 13 maart de deuren sloot om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werd meteen werk gemaakt van digitale alternatieven om het ‘in ons kot’ blijven draaglijk te maken: van gratis e-boeken voor volwassenen en kinderen, over informatie voor thuiswerken met kleine KOT(ers), tot anti-verveeltips en tips over hoe omgaan met een relatie onder druk. De jongerenwerking #HACK gaat virtueel door, en ook andere activiteiten worden digitaal georganiseerd, zoals de ARhus klap! virtuele praattafels voor anderstaligen, Digie Corona Café of recent nog een online infosessie over het versterken van veerkracht in coronatijden. Volg deze ‘tips van ARhus tijdens coronatijden’ via www.arhus.be of Facebook @ARhus.Roeselare. “Ook al waren de deuren van onze gebouwen dicht, dankzij de digitale alternatieven en onze afhaaldienst voor aangevraagde bibliotheekmaterialen, waren we nooit écht gesloten,” besluit Rosseel.

Praktisch

Alle info over de heropening van ARhus kan je nalezen op de website: www.arhus.be/heropeningDeMunt.

Alle activiteiten tot en met 30 juni zijn geannuleerd, uitgesteld of worden digitaal georganiseerd. Het ARhus Café blijft voorlopig gesloten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.