Kenneth Van Belleghem is nieuwe gezicht van zomerbar ‘Tiegembos’

Kenneth Van Belleghem zal vanaf 1 juli de zomerbar 'Tiegembos' uitbaten in het Sint-Arnolduspark. © GV
Redactie KW

Er werd opnieuw een zoektocht uitgeschreven door de gemeente naar een geschikte uitbater voor de pop-up zomerbar in het Sint-Arnolduspark, of Tiegembos. Een aantal sterke kandidaten boden zich aan en vakman Kenneth Van Belleghem kwam als meest geschikte persoon uit de bus.

Kenneth Van Belleghem (28) groeide op in Anzegem en volgde de opleiding hotelschool in Ter Duinen in Koksijde. “Mijn stage deed ik in Restaurant Marcus in Deerlijk waar chef Gilles Joye mij de kneepjes van het vak leerde”, vertelt Kenneth. “Daarna deed ik een aantal stages in hotels in Spanje. Van Calpé naar Barcelona tot het hippe Ibiza. Ten slotte volgde ik een zevende jaar in Ter Groene Poorte in Brugge.”

Nieuwe uitdaging

“Met mijn diploma op zak ben ik de caféwereld binnen gestapt, waarna ik tot eind 2019 als kok meedraaide in het Beukenhof in Vichte, dat toen uitgebaat werd door mijn moeder Nathalie De Vos. Vervolgens zette ik mijn schouders onder de winterbar pop-up ‘t Schuttershof in Kaster en ben ik nu klaar voor de nieuwe uitdaging in Tiegem.”

“Momenteel ben ik de zomerbar volop aan het voorbereiden om er 1 juli in te kunnen vliegen. Het zal een plek worden met summervibes en een ruime waaier aan zwoele cocktails met een uitgebreid aanbod aan bites. Ook streekbiertjes, allerlei zoetigheden en kwaliteitsvolle koffie op het (hopelijk) zonovergoten terras of binnen in de Warande zullen met de glimlach geserveerd worden.”

Ik ben iemand die er zal invliegen om er een knallend seizoen van te maken.

“De openingsuren van het park werden uitgebreid van zonsopgang tot zonsondergang”, klinkt de toekomstige uitbater tevreden. “Alle bezoekers van het park en dus ook mijn gasten zullen het park kunnen betreden vanaf 6.30 uur. Van 11 uur tot zonsondergang zal ik iedereen van woensdag tot en met zondag met open armen ontvangen.”

Aan kinderen gedacht

“Het bruist van de ideeën om er een topzomer van te maken. Evenementen zoals een paëlla-avond of een mosselfestijn behoren tot de mogelijkheden. Van Ibizasfeer tot Irish Coffee, ik ben iemand die er zal invliegen om er een knallend seizoen van te maken. Ook de kinderen zullen aan hun trekken komen. Tussen het spelen op de mooie speeltoestellen in het park, kunnen ze bij mij en mijn vriendin Camille Josson terecht voor kinderijsjes. Er zal ook een aangepaste eetkaart zijn, waarbij ik zoveel mogelijk kies voor verse producten van bij ons.”

Leuks en lekkers

“En voor de cultuurliefhebbers is er het kunstevenement ‘Contrei Live’, met 16 internationale artiesten die in en rond Kortrijk zullen neerstrijken. Alleszins zal er één kunstwerk vlakbij mijn zomerbar staan en uit goede bron heb ik vernomen dat er een reeks optredens gepland staat. Een fietsroute zal de verschillende locaties met kunstwerken verbinden, dus dat zal ook mensen op de been brengen. Leuks en lekkers dus”, vat de jongeman het geheel samen. (GV)

Alle info zal terug te vinden zijn op de facebookpagina en de Instagram ‘Tiegembos’. Kenneth is nog op zoek naar medewerkers om de bar vlot te laten draaien. Geïnteresseerden kunnen hem bereiken op het nummer 0476 583602.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier