Kenneth Devolder mag een jaar lang burgemeesterssjerp van de Leiehoek ombinden

© (Foto BRU)
Redactie KW

Kenneth Devolder (30) mag zich sinds vandaag een jaar lang wijkburgemeester van de Kuurnse Leiehoek gaan noemen.

In een spannende strijd nam hij het zaterdagavond op tegen Pedro Vandenbulcke (41). De twee kandidaten kregen daarbij een drietal praktische proeven voorgeschoteld, maar het waren uiteindelijk de bewoners van de Leiehoek zelf die het laatste woord kregen.

“Het was een spannende nek aan nek race, waarbij we beiden het onderste uit de kan haalden om telkens de proeven die we dienden uit te voeren te winnen”, vertelt een dolgelukkige Kenneth, “Nu ik verkozen ben als wijkburgemeester wil ik alvast het sociale contact op de wijk verder aanwakkeren. Een paar maanden gelegen stond ik aan de wieg van een nieuwe amateurvoetbalploeg voor de Leiehoek en het komend jaar wil ik mij verder blijven engageren om de bewoners dichter bij elkaar te brengen.”

Rivaal Pedro Vandenbulcke was de eerste zaterdagavond die de kersverve wijkburgemeester ging feliciteren. Wijkburgemeester Kenneth die zondagmorgen onder fanfare-escorte en in een oldtimerjeep door de Leiehoek trok, is gehuwd met Sarah Lefever en werkzaam bij de dienst feestelijkheden van de Stad Harelbeke. Hij is papa van sterdochter Marie-Lou en werd zes maanden terug papa van de kleine Anna. Zondagavond worden de feestelijkheden op de Leiehoek afgesloten met een pannenkoeken- en chocolade kaarting.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier