Kemmel neemt afscheid van brandweercommandant Geert Ingelbeen

Redactie KW

Vele brandweermannen van Kemmel, maar ook van andere korpsen, namen afscheid van Geert Ingelbeen, de brandweercommandant van de post Kemmel.

Geert overleed vorige week na een korte ziekte. De burgerlijke plechtigheid vond plaats in ‘t Folk in Dranouter. De brandweerlieden vormden een erehaag en de kist werd binnengedragen door zes Kemmelse spuitgasten met begeleiding van muziek van Pink Floyd, een van zijn favoriete groepen.

Daarna namen zijn kinderen afscheid van hun vader. Een brief van zijn echtgenote Maryse werd voorgelezen, zijn beste vriend haalde herinneringen op en een collega-leraar van het Ieperse VTI keek terug op een enorm leuke periode, waarna Geert Dewulf namens de Kemmelse brandweer Geert bedankte voor alles wat hij had gedaan voor het korps.

Geert overleed vorige week na een korte ziekte.
Geert overleed vorige week na een korte ziekte.© EF

De plechtigheid was een aaneenschakeling van beelden van zijn leven met zijn kinderen, kleinkinderen en de brandweer, vergezeld van zijn favoriete muziek. Daarna kon er definitief afscheid genomen worden van Geert met een rozenblaadje.

(EF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.