Kelner ontkent duw aan caféklant

Een 23-jarige kelner uit De Pinte vraagt in beroep de vrijspraak voor een pijnlijke duw aan een meisje uit Beernem in een Gents danscafé in de Overpoort.

© gf

Het meisje uit Beernem was om 2 uur ‘s nachts op 31 augustus 2017 ongevraagd achter de bar van het café in de Gentse Overpoort gaan staan. De kelner joeg haar weg van bij de kassa en zou haar daarbij een duw hebben gegeven.

Zelf ontkent hij echter en zegt dat ze is gestruikeld. Het meisje liep enkele barstjes op in haar ruggenwervels op, legde klacht neer, maar besloot zich uiteindelijk toch geen burgerlijke partij te stellen in de rechtszaak. De 23-jarige kelner kreeg in eerste aanleg een werkstraf van 90 uur, maar hij ging in beroep om de vrijspraak te vragen.

“Het is woord tegen woord en bij twijfel moet mijn cliënt worden vrijgesproken”, is zijn advocaat van mening. Maar vriendinnen van het meisje getuigden dat ze wel degelijk werd geduwd en ook het hof heeft vragen bij zijn ontkenning. “Ze maakte niks stuk in het café”, klonk het.

“Daarenboven vraagt ze geen schadevergoeding voor de breuken die ze opliep. Met een valse aangifte kon ze enkel zichzelf in de problemen brengen.” Toch houdt de man vast aan de vrijspraak en weigerde hij ook in te stemmen met een werkstraf. Als het hof hem op 11 februari opnieuw schuldig acht en een straf uitspreekt, zal zijn veroordeling dus op zijn strafblad komen. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.