Kelly Denuwelaere uit Reninge ontwerpt wenskaarten op handgeschept papier: “Warmer gebaar dan sociale media”

Kelly Denuwelaere creëert haar eigen wenskaarten in haar eigen creatief kamertje. (foto KVCL)
Koen Van Colen
Koen Van Colen Medewerker KW

Kelly Denuwelaere uit Reninge maakt zelf wenskaarten. Ze haalt haar inspiratie onder meer uit kinderboeken en op Instagram. “Mijn creatieve brein wordt voortdurend gevoed”, zegt Kelly.

Kelly Denuwelaere is een creatieve duizendpoot. Haar beelden waren al enkele keren te bewonderen tijdens de beelden- en poëzieroute in Lo. Maar ze ontwerpt ook zelf wenskaarten.

“Ik heb dat altijd graag gedaan”, zegt ze. “Het is ook tof om een effort te doen om een leuke kerstwens te sturen naar de mensen, iets tastbaars. Het is een teken van genegenheid, verbondenheid met elkaar. Ik vind het alvast een warmer gebaar dan via sociale media wensen over te brengen.”

“Ik haal mijn inspiratie voor mijn wenskaarten van overal, zoals kinderboeken, maar ook op kunstpagina’s die ik volg op Instagram”, zegt Kelly.

Handgeschept papier

“Het is eigenlijk voortdurend je creatieve brein voeden met ideeën. Ik maak de kaarten op verschillende manieren. Ik teken met potlood, stift of verf. Het papier is handgeschept en maak ik dus ook zelf. Soms boetseer ik ook kleine figuurtjes. Ik doe dat allemaal in mijn zelf ingericht creatief kamertje. Dat is mijn stekje, mijn ruimte om ideeën te sprokkelen.”

Alle kaarten dragen de stempel Made bij KD. “KD zijn mijn initialen”, legt Kelly uit. “De stempel heb ik zelf ontworpen. Ik vind op die manier dat het product beter is afgewerkt en de stempel benadrukt dat het handgemaakt is door mij.”

Hoeveel wenskaarten Kelly al heeft gecreëerd, weet ze niet. “Ik ben de tel kwijt”, lacht ze. “Ik maakte er al heel veel, ook soms in opdracht voor buren, collega’s en het woonzorgcentrum. De prijzen variëren van 2 tot 3 euro, afhankelijk van het gebruikte materiaal en het werk dat ik erin heb gestopt.”

Garageverkoop

De kaartjes zijn te koop bij haar thuis, maar ook in het VVV-kantoor Lauka in Lo, bij First Computers in Reninge en bij bakkerij Vannobel in Vleteren. “Op zaterdag 11 december organiseer ik tussen 13.30 en 16.30 uur een garageverkoop. Mensen die dan langskomen, verwen ik met een drankje.” Kelly Denuwelaere en haar creaties kan je volgen op Instagram en Facebook.

(KVC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier