Kelder van Barsol in Kortrijk doet dienst als technorave locatie voor Obskur

We zien v.l.n.r. Jelle Vervloet, Jamie Taffeiren, Berend Van Guyse en Pieter De Graeve. © TVK
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Dit weekend wordt de kelder van Barsol in Kortrijk omgetoverd tot een ware technorave locatie. Nieuwkomer in de scène DJ Off Limitz en lokale held DJ Endove mogen de warm-up voorzien voor headliner Goldfox, die eerder al speelde op Tomorrowland en Extrema Outdoor. De organiserende macht achter dit feestje zijn de studenten van Eventmanagement aan Vives Kortrijk. Een kaartje kost 6 euro in voorverkoop en 10 euro aan de deur. Het evenement begint om 22 uur.

“Dit evenement kadert in onze bachelorproef. Ons eindexamen is niet gewoon een paper schrijven, maar eveneens de verantwoordelijkheid dragen over een evenement van begin tot einde. We kijken alvast uit naar de technorave dit weekend”, verduidelijkt student Jelle Vervloet. Eerder al organiseerden de studenten een stadsspel voor buitenlandse professoren in Brugge, een 15 dagen lange pop-up escapegame met bar en een netwerkevent voor VLAJO. De studenten zijn dus niet aan hun proefstuk toe.

“Ons evenement Obskur wordt georganiseerd door vier studenten, maar wel ondersteund door de hele klas. We hebben al meerdere activiteiten georganiseerd waar we ons steeds met de volledige groep op storten om er wat moois van te maken. Met Obskur hopen we opnieuw wat aandacht te kunnen vestigen op het techno genre. We zijn ervan overtuigd dat een opmars in België belangrijk is”, aldus nog Jelle Vervloet.

Obscuur en rebels

Ook de namen van het evenement werden niet zomaar gekozen. Tijdens een brainstormsessie van de studenten vlogen de kernwoorden in het rond. “Het feit dat het evenement in een kelder plaats heeft en dat het wat donker en rebels is bekrachtigt onze naam. Het bekt trouwens ook gewoon goed,” lacht Jelle.

Op vlak van muzikale kennis werd er ook niet bespaard. De headliner is niet enkel gekend vanop Tomorrowland en Extrema Outdoor, maar host ook een radioshow op Studio Brussel. “Daarnaast wilden we dat ook lokaal talent aan bod kwam en dan vonden we Endove zeker een goede keuze. Niet enkel op aanraden van de cafébaas Jan van Barsol, maar ook omwille van zijn goede referenties”, besluit Jelle. Wie afzakt naar Obskur mag zich verwachten aan sublieme avond vol nostalgische herinneringen.

De ruimte kan maar 135 mensen aan waardoor de tickets dus beperkt in verkoop zijn. “Daarnaast staan bezoekers heel dicht bij de DJ wat de sfeer enkel maar ten goede kan komen”, besluiten de organisatoren.

https://www.facebook.com/events/727467694407562/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier