KBK Cyclo klaar om duizenden liefhebbers te ontvangen

Op de foto herkennen we de mensen die zaterdag zullen zorgen voor de bevoorrading van KBK Cyclo. Je herkent v.l.n.r. Maarten Schietgat, Lowie Seghers, Bram Deloof, Sven Maes, Bert Schietgat, Dave Seghers, Norah Seghers en Gregory Lioen. (foto BRU) © BRU
Redactie KW

Net als bij de beroepsrenners begint ook morgen bij de wielertoeristen het nieuwe seizoen. KBK Cyclo vormt daarbij de openingsklassieker met start en aankomst aan zaal Kubox in Kuurne. Nieuw dit jaar is dat ook de legendarische aankomstplaats van Kuurne-Brussel-Kuurne verkeersvrij wordt gehouden en ter beschikking is van de wielertoeristen.

Door Nico Speleers

Dit weekend is Kuurne terug in de ban van het wielrennen. Op zaterdag kunnen wielertoeristen er zich komen uitleven op KBK Cyclo, terwijl op zondag de beroepsrenners het tegen elkaar opnemen in de 71ste editie van Kuurne-Brussel-Kuurne met start aan zaal Kubox en aankomst in de Brugsesteenweg. Vanaf dit jaar biedt ook de organisatie achter KBK Cyclo deze mogelijkheid om net als de beroepsrenners op zondag over de aankomstlijn in de Brugsesteenweg te rijden gezien ook op zaterdag de sprintboulevard gelegen op de Brugsesteenweg volledig verkeersvrij zal worden gehouden.

Vier afstanden

“Net als bij voorgaande edities van KBK Cyclo hebben de deelnemers opnieuw de keuze uit vier verschillende parcours”, vertelt Bert Schietgat die verantwoordelijk is voor de vijfsterrenbevoorradingstrook in Gijzelbrechtegem. “Naast een kwalitatief parcours bieden we ook met onze organisatie een hoogstaande bevoorrading aan. De KBK Cyclo bevoorrading is immers niet zomaar een hapje en een drankje tijdens een wielertocht maar een mix van kwalitatieve- én gezonde producten die er samen met de unieke én gezellige sfeer voor zorgen dat de wielertoerist een ware energieboost krijgt.”

“Wie langskomt in Gijzelbrechtegem kan naast onze verse soep, vers fruit en rijsttaart ook nog genieten van zoveel andere lekkere dingen en nu reeds kan ik al verklappen dat we opnieuw gezorgd hebben voor 4.000 lekkere bitterballen die we die dag zullen uitdelen onder de deelnemers!”

Ook nu kunnen wielertoeristen die deelnemen aan KBK Cyclo kiezen uit een tocht van 40, 65 of 85 km. De extra vroege vogels krijgen zelfs de kans om vanaf 8 uur ‘s morgens een parcours van 110 kilometer af te leggen. Naast de bevoorradingsstrook in Gijzelbrechtegem die bemand wordt door een 13-tal vrijwilligers is er eveneens op het parcours nog een tweede bevoorradingsplaats terug te vinden, namelijk in Desselgem. “Deze laatste bevoorrading dient voornamelijk om de resterende 15 km nog te kunnen ‘overleven'”, verduidelijkt Sven Maes die er alles in goede banen leidt samen met zijn vierkoppige crew.

“Bij ons ligt de focus dan ook op een energieboost door middel van energierepen en 2.500 blikjes energiedrank die er zullen uitgedeeld worden. Daarnaast zal ook een DJ zijn beste beentje voorzetten met opzwepende muziek om de wielertoeristen nog extra te stimuleren.”

Wie deel wenst te nemen aan KBK Cyclo kan terecht op www.kuurne-brussel-kuurne.be/cyclo voor meer info. Inschrijven kan zaterdagmorgen reeds vanaf 8 uur. Vorig jaar nog mocht KBK Cyclo een 3.400-tal wielertoeristen verwelkomen waaronder ook enkele Italianen , Engelsen, Australiërs, Nederlanders en Polen.

4.000 bitterballen worden in 1 voormiddag gefrituurd.

100 liter soep wordt soldaat gemaakt, net als 500 liter cola.

50 rijsttaarten, 2.000 bananen en 400 sinaasappels worden naar binnen gespeeld.

De zoetekauwen ontfermen zich over 3.500 suikerwafels, 1.500 pannenkoeken en 1.500 peperkoeken.

Wie nog niet genoeg heeft: er zijn ook frangipanes, eierwafels én rozijntjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier