https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

KBC Cyclo: “Hoog tijd om nog eens in het wiel te hangen”

Vorig jaar kon KBK Cyclo nog rekenen op 4500 deelnemers (BRU)©BR1 BRU
Vorig jaar kon KBK Cyclo nog rekenen op 4500 deelnemers (BRU)©BR1 BRU
Redactie KW

Onder de slogan ‘Rien!’ heeft wielertoeristenclub O’ Dorney deze week zijn ambitieuze plannen uit de doeken gedaan voor de tiende editie van KBK Cyclo. De club wil meer vrouwen op de fiets én laat delen van het peloton trekken door een bekende kopman of -vrouw.

Het is nagelbijten voor organisator O’ Dorney. Kan de feesteditie van KBK Cyclo doorgaan op 27 februari, de dag van de Vlaamse openingsklassier ‘Omloop Het Nieuwsblad’?

“Rien! Niks! Nada! Dát was er het afgelopen jaar te doen voor wielertoeristen”, opent Bram Deloof van wielertoeristenclub O’ Dorney, “Een lege fietskalender zonder cyclo’s en zonder uitdagingen. Daar willen wij dus verandering in gaan brengen. We vinden het hoog tijd om nog eens onbeschaamd in het wiel te hangen bij een collega.”

De wielerliefhebber zou de openingsklassier kunnen rijden dankzij de gelimiteerde pelotons. Het duurde dan ook niet lang vooraleer de eerste voorinschrijvingen binnenliepen. “De eerste drie gemengde blokken van 50 sportievelingen konden reeds worden gevormd”, gaat Bram Deloof verder, “Dit jaar koesteren wij alvast de hoop om ook meer vrouwen naar ons evenement te lokken. Dit doen we door twee pelotons ‘ladies only’ te voorzien.”

Intensieve aanpak

Elk peloton zal ook getrokken worden door een bekende kopman of -vrouw. “Wie deze gezichten zullen zijn, kan ik helaas nog niet zeggen. Zowel organisatorisch als logistiek wordt het alvast een totaal andere en intensievere aanpak dit jaar.”

“We beseffen dat zaterdag 27 februari stilaan héél dichtbij komt”, aldus Bram Deloof. ” We hopen dan te kunnen fietsen. Mocht dit toch niet het geval zijn, dan schuiven we zaterdag na zaterdag op tot we groen licht krijgen.” (BRU)

De deelnameprijs bedraagt 30 euro, ongeacht het gekozen blok. Info over KBK Cyclo is terug te vinden via www.odorney.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten