"De wacht laten doen door een privépartner betekent dat er meer militairen beschikbaar zijn voor operaties, terwijl de kosten voor de wacht dalen. We streven zo naar een leger dat zijn middelen zo efficiënt mogelijk inzet", zegt minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA).

Het outsourcen van de bewaking van de kazerne in Heverlee was een pilootproject, waaruit nu lessen zijn getrokken. Uit de evaluatie blijkt dat de voorbereidingstijd voor de private partner langer moet zijn. De kostprijs van de bewaking is wel met twintig procent gedaald.

Er komt nu een nieuwe overheidsopdracht voor kazernes in Melsbroek, Brussel, Poelkapelle en Rocourt. Het contract heeft een duurtijd van vier jaar, is met één jaar verlengbaar en is opgedeeld. Op die manier kunnen ook kleinere bedrijven, voor wie de bewaking van vier kazernes onhaalbaar is, toch deelnemen aan de overheidsopdracht.

(Belga)

"De wacht laten doen door een privépartner betekent dat er meer militairen beschikbaar zijn voor operaties, terwijl de kosten voor de wacht dalen. We streven zo naar een leger dat zijn middelen zo efficiënt mogelijk inzet", zegt minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA).Het outsourcen van de bewaking van de kazerne in Heverlee was een pilootproject, waaruit nu lessen zijn getrokken. Uit de evaluatie blijkt dat de voorbereidingstijd voor de private partner langer moet zijn. De kostprijs van de bewaking is wel met twintig procent gedaald. Er komt nu een nieuwe overheidsopdracht voor kazernes in Melsbroek, Brussel, Poelkapelle en Rocourt. Het contract heeft een duurtijd van vier jaar, is met één jaar verlengbaar en is opgedeeld. Op die manier kunnen ook kleinere bedrijven, voor wie de bewaking van vier kazernes onhaalbaar is, toch deelnemen aan de overheidsopdracht.(Belga)