Katty Ramon (55) uit Lichtervelde krijgt eerste prikje in vaccinatiecentrum in Roeselare: “Alsof ik naar een feestje mag”

Het eerste prikje in Roeselare was voor Katty Ramon uit Lichtervelde.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Het eerste prikje in Roeselare was voor Katty Ramon uit Lichtervelde.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

Vrijdagmorgen 19 februari even na 8 uur werd in het Roeselaarse vaccinatiecentrum de eerste inspuiting toegediend. Katty Ramon uit Lichtervelde was de gelukkige. In Roeselare worden vandaag vrijdag 150 vaccins toegediend, vrijdag 26 februari volgt een nieuwe ronde met een 250-tal vaccins.

Katty Ramon (55) uit Lichtervelde stond er was beduusd bij. Ze had een mail gekregen om zich te laten vaccineren en was daar maar al te graag op ingegaan. “Ik was hier wat vroeger op de afspraak, het verkeer tussen Lichtervelde en de Expohallen in Roeselare is wat moeilijk in te schatten.”

Katty werkte tot voor kort in een modezaak, maar is ondertussen werkloos. “Ik ga nu een opleiding in de zorg volgen. Ik vrees dat een job als mijn vorige niet meer voor de hand ligt.”

Maar dat net zij nu een uitnodiging kreeg van het vaccinatiecentrum verraste haar toch wel een beetje. “Ik ga een zorgopleiding volgen, maar ben nog niet aan de slag. Maar ik ben ook reumapatiënt. Misschien is het daardoor. Niettemin ben ik verheugd dat ze er mij uitpikten. Het voelt aan alsof ik naar een feestje mag. Maar ik ga er ook geen evenement van maken of het op Facebook delen.”

Volgende spuitje op 12 mei

De eerste vaccins in Roeselare zijn van AstraZeneca, dat wil dus zeggen dat er twaalf weken tussen het eerste en het tweede spuitje zitten. “Dat klopt. Mijn tweede afspraak ligt al vast op woensdag 12 mei. Ik heb meteen een berichtje gestuurd naar mijn nicht met wie ik vaak op citytrip vertrek. In juni zou dat eventueel al opnieuw kunnen voor mij”, droomt Katty.

Katty Ramon was netjes op tijd gearriveerd in de Roeselaars Expohallen.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Katty Ramon was netjes op tijd gearriveerd in de Roeselaars Expohallen.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel

Het had uiteindelijk wat voeten in de aarde voor het eerste spuitje gezet werd. Het spuitje zelf was geen probleem, maar de administratieve intake daarvan sputterde nog wat tegen. Een kalme opstart van het vaccinatiecentrum komt wellicht dus niet ongelegen uit.

“Niet iedereen die een mail ontving kon zich vrij maken, maar die gaten hebben we ingevuld door vrijwilligers die hier straks aan de slag gaan op te bellen” – centrummanagers

Vandaag worden in Roeselare 150 mensen uit de eerstelijnszorg verwacht voor een vaccin. Centrummanagers Lotte Duyck en Nena Van Helden: “Ook wij ondervonden begin deze week problemen met Doclr. Maar niettemin hebben we de uitnodigingen voor vandaag uitgestuurd. De mensen ontvangen een sms en een mail. Via die mail kunnen ze bevestigen of de afspraak verplaatsen. Niet iedereen die een mail ontving kon zich vrij maken, maar die gaten hebben we ingevuld door vrijwilligers die hier straks aan de slag gaan op te bellen. Ook het callcenter draait hier ondertussen op volle toeren. We starten deze voormiddag op met één lijn, in de namiddag komt daar een tweede lijn bij. In totaal zijn hier een 20-tal mensen in de weer om alles in goede banen te leiden.”

Vrijdag 26 februari 250 vaccins

Een van de vrijwilligers die een spuitje kregen was Stefanie da Silva Lemos. “Ik werk normaal op de communicatiedienst van De Spil, maar ondertussen worden we hier betrokken bij de communicatie in het vaccinatiecentrum. Ik werk hier niet alleen, ik ga straks ook hier als vrijwilliger mee helpen. Daarom dat ik ook in aanmerking kwam voor een spuitje.”

Het volgende vaccinatiemoment in Roeselare is vrijdag 26 februari. Dan worden nog zowat 250 vaccins geplaatst en zijn de eerste lading van 400 vaccins opgebruikt.

In het vaccinatiecentrum Roeselare worden de bewoners van Ardooie, Hooglede, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare en Staden gevaccineerd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.