Vrijdag heerste er nog compleet ongeloof achter de toog van kattencafé Kuro Neko in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. "Mijn eerste reactie was echt woede", vertelt zaakvoerder Birgit Verbeke. "Ondertussen is dat weggebed en is er ongeloof en onzekerheid. Ik weet echt niet of mijn zaak die periode kan overbruggen. We bestaan pas twee jaar, dus erg veel reserves zijn er niet. Bovendien blijf ik met hoge kosten zitten, zelfs als ik niet open doe. De katjes moeten immers blijven eten. En ook werken met een afhaalsysteem is voor mij geen optie. Ik kan de mensen moeilijk een katje mee geven."

INZAMELACTIE Het kattencafé moet 3 weken volledig sluiten. Voor ons betekend dit niet de lichten uit, verwarming af en...

Geplaatst door Kuro Neko op Dinsdag 17 maart 2020

Birgit rekent op de compensatie van de overheid, maar vraagt zich wel af wanneer die er zal komen. Dat blijft tot nu toe onduidelijk. "Hopelijk worden er geen katjes ziek", klinkt het. "Want ook voor de dieren wordt dit een zware opdracht. Ze zijn het niet gewend om zo lang alleen te zijn. Dat zal dus sowieso problemen geven." Samen met haar mama probeert Birgit nu dat gemis voor de poezen op te vangen. "Mijn mama en ik werken samen om 's morgens, 's middags en 's avonds aanwezig te zijn. Eten, drinken, kattenbakken verversen, medicatie voor drie van de katten en zoveel mogelijk liefde en aandacht geven. We doen het allemaal", klinkt het.

De poezen zijn het gewend om dagelijks aandacht te krijgen van klanten. Gewoonlijk flaneren ze in het café vrolijk over de tafeltjes., AN
De poezen zijn het gewend om dagelijks aandacht te krijgen van klanten. Gewoonlijk flaneren ze in het café vrolijk over de tafeltjes. © AN

Bij Kuro Neko wonen er op dit moment een tiental vaste huiskatten. Er worden ook dikwijls verwaarloosde of achtergelaten poezen opgevangen en aangeboden ter adoptie, maar dat was op het moment dat de maatregelen ingingen niet het geval.

Omdat ze binnenkort heel wat kilo's kattenbakvulling moet aankopen en ze van veel klanten de vraag kreeg of ze geen handje konden helpen, start Birgit nu een inzamelactie op. "Mensen binnen laten om te helpen met de poezen zou niet verantwoord zijn. Maar op deze manier kan je ons financieel ook een hart onder de riem steken", besluit ze.

(Annelies Nollet)

Je kan een vrije bijdrage storten op rekeningnummer: BE89 0014 5673 5185

Vrijdag heerste er nog compleet ongeloof achter de toog van kattencafé Kuro Neko in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. "Mijn eerste reactie was echt woede", vertelt zaakvoerder Birgit Verbeke. "Ondertussen is dat weggebed en is er ongeloof en onzekerheid. Ik weet echt niet of mijn zaak die periode kan overbruggen. We bestaan pas twee jaar, dus erg veel reserves zijn er niet. Bovendien blijf ik met hoge kosten zitten, zelfs als ik niet open doe. De katjes moeten immers blijven eten. En ook werken met een afhaalsysteem is voor mij geen optie. Ik kan de mensen moeilijk een katje mee geven." Birgit rekent op de compensatie van de overheid, maar vraagt zich wel af wanneer die er zal komen. Dat blijft tot nu toe onduidelijk. "Hopelijk worden er geen katjes ziek", klinkt het. "Want ook voor de dieren wordt dit een zware opdracht. Ze zijn het niet gewend om zo lang alleen te zijn. Dat zal dus sowieso problemen geven." Samen met haar mama probeert Birgit nu dat gemis voor de poezen op te vangen. "Mijn mama en ik werken samen om 's morgens, 's middags en 's avonds aanwezig te zijn. Eten, drinken, kattenbakken verversen, medicatie voor drie van de katten en zoveel mogelijk liefde en aandacht geven. We doen het allemaal", klinkt het. Bij Kuro Neko wonen er op dit moment een tiental vaste huiskatten. Er worden ook dikwijls verwaarloosde of achtergelaten poezen opgevangen en aangeboden ter adoptie, maar dat was op het moment dat de maatregelen ingingen niet het geval.Omdat ze binnenkort heel wat kilo's kattenbakvulling moet aankopen en ze van veel klanten de vraag kreeg of ze geen handje konden helpen, start Birgit nu een inzamelactie op. "Mensen binnen laten om te helpen met de poezen zou niet verantwoord zijn. Maar op deze manier kan je ons financieel ook een hart onder de riem steken", besluit ze. (Annelies Nollet)