Katrijn is nieuw gezicht op communicatiedienst van stad Diksmuide

"Nu ik hier werk, voelt het als thuiskomen voor mij", vertelt Katrijn Hillewaere. (foto ACK)
Redactie KW

Toen Marc Hindryckx eind april met pensioen ging, kwam er op de dienst communicatie van stad Diksmuide een plaats vrij. Die plaats werd even ingenomen door Stijn Dujardin. Maar nu hij directeur wordt van een school in Ieper, wordt hij opgevolgd door Katrijn Hillewaere (27).

Katrijn nam deel aan het examen toen Marc met pensioen ging. Ze werd tweede en kwam zo op de wervingsreservelijst terecht. Nu werkt Katrijn sinds 24 juni op de dienst communicatie. Katrijn woonde lange tijd op de Boskant in Merkem, maar woont nu al een tijd in Keiem. Zij is de partner van Sean Dejonghe. Vooraf werkte Katrijn al bij Beweging.net en in een communicatiebureau. “Ik ben hier met volle goesting begonnen”, vertelt Katrijn. “Het werk ligt me en ik zit hier in een toffe, enthousiaste groep collega’s. Op korte tijd is het personeelsbestand hier wel erg vervrouwelijkt. Het is ook heel interessant om het reilen en zeilen van de stad van binnenuit mee te maken.”

Bewonersplatformen

Samen met diensthoofd Charlotte Aneca deelt Katrijn een bureau in het administratief centrum aan de Heernisse. “Een van mijn taken is het opvolgen van de bewonersplatformen, mijn voorganger Stijn had bij het Leader Westhoek een voorstel ingediend om rond participatie in Diksmuide te werken. In dat voorstel werden volgende punten voorgesteld: Huifkar Diksmuide en Van Inspraak naar Samenwerking. Beide projecten kregen financiële steun. Voor Huifkar Diksmuide is de kostprijs van het project 29.780 euro waarvan Leader Westhoek 14.890 of 50 procent voor zijn rekening neemt. In het project Van Inspraak naar Samenwerking zoekt de stad Diksmuide alternatieve, innovatieve vormen van participatie en samenwerking tussen de lokale overheid en burgers. Samen ontwikkelen ze een impactkader zodat ze beter kunnen inschatten wat de gevolgen van bepaalde keuzes zijn. Dit traject wordt beschouwd als pilootproject waar ook andere lokale praktijken kunnen uit leren. De kostprijs van dit project bedraagt 37.500 euro waarbij Leader Westhoek 65 procent of 24.375 euro voor zijn rekening neemt. Het is de bedoeling om van een leeg blad te starten en de bevolking inspraak te geven vanaf dag één. Het opvolgen van de bewonersplatformen zal dus een stuk van mijn taken zijn.”

Een van de belangrijkste taken van Marc Hindryckx was het maken van Diksmuide Info. “Dat behoort nu ook tot mijn taken. Ik heb heel veel respect voor het werk dat Marc in Diksmuide Info stak en hoe hij het grafisch uitwerkte, maar ik zou toch graag nog iets meer het menselijke aspect erin brengen. Daarnaast behandel ik de bewonersbrieven en klachtenprocedures, hou ik de website up-to-date, onderhoud ik de sociale media en sta ik in voor de crisiscommunicatie. Die laatste hoop ik nooit te moeten gebruiken, maar je kan maar beter voorbereid zijn. Nu ik hier werk, voelt het als thuiskomen voor mij”, besluit Katrijn.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier