Katrien Develtere van Bedrijvencentrum Roeselare met pensioen: “Tevreden met de zee van tijd die ik nu zal krijgen”

Katrien Develtere gaat op 1 augustus officieel met pensioen in het Bedrijvencentrum Roeselare. © Stefaan Beel
Peter Soete

Katrien Develtere (62) maakte 33 jaar geleden de start van het Bedrijvencentrum Roeselare mee. Katrien is al die tijd eerste aanspreekpunt geweest van dat Bedrijvencentrum en was er uitgegroeid tot eindverantwoordelijke. Nu gaat ze met pensioen.

Katrien Develtere is een geboren en getogen Roeselaarse. Na haar middelbare studies in Barnum studeerde ze voor vertaler-tolk. Ze kon na haar hogere studies aan de slag bij Conserven Talpe in Kortemark waar ze acht jaar de overzeese gebieden behartigde. Toen het Bedrijvencentrum Roeselare 33 jaar geleden de deuren opende, begon Katrien er als bediende. “Men zocht een halftijdse, meertalige bediende en de jobomschrijving was mij op het lijf geschreven”, begint Katrien haar verhaal. “Natuurlijk was het een grote overgang voor mij. Ik kwam van een bedrijf met wel 50 bedienden waar iedereen één grote familie was en er altijd wel iets te vieren viel! Nu kwam ik in een beginnend bedrijvencentrum terecht, opgericht door de GOM (nu POM, red.) met de bedoeling het ondernemerschap te stimuleren. In West-Vlaanderen waren er zeven bedrijvencentra waar beginnende ondernemers konden gebruik maken van instapklare kantoren en ateliers inclusief diensten zoals onthaal, administratieve ondersteuning, telefoonpermanentie en vergaderfaciliteiten.”

meerwaarde

“In Roeselare waren ATV en Audiolight de twee eerste bedrijven die hier onderdak vonden. Nu hebben we zeventien kantoren en zeven ateliers ter beschikking net als kleine gespreksruimtes die we ook vaak verhuren op dagbasis voor bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken. Voor de coronacrisis boden we onderdak aan vijftien bedrijven maar de impact op de economie voelen wij nu natuurlijk ook.” “Ik ben er zeker van overtuigd dat wij een meerwaarde betekenen voor het bedrijfsleven. Wij bieden immers een all in-formule voor starters in een professionele omgeving. Het Bedrijvencentrum Roeselare is echt een huis van vertrouwen en een belangrijke ondersteuning van de regionale economie.”

“Ik heb drie directeurs gekend: Alfons De Leenheer, Jan Demyttenaere en Luk Segaert. Na het overlijden van Luk Segaert in 2012 ben ik coördinator geworden van het centrum. Ik was het eerste aanspreekpunt maar was ook de eindverantwoordelijke. Het waren 33 boeiende jaren. Ik heb heel veel mensen leren kennen met allemaal hun eigen wensen en hun eigen temperament. Ik moest vaak diplomatisch zijn maar dat hoorde erbij.”

verre oosten

“Op 1 augustus ben ik officieel met pensioen en ik laat alles graag op mij afkomen. Ik heb geen wilde plannen al zou ik graag eens naar het Verre Oosten op reis gaan. Ik hou wel van de spreuk ‘When the student is ready, the teacher appears’ of wanneer de student er klaar voor is, verschijnt de leraar. Ik blijf een zeer brede interesse hebben: lezen, tuinieren, kooklessen volgen en ik ben lid van verschillende verenigingen. Ik heb ook drie kinderen en vier kleinkinderen. Ik ben alleszins tevreden met de zee van tijd die ik nu zal krijgen. Ik zie wel wat er allemaal op me afkomt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier